Gündem
22 Şub 2012 10:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

HERKES ONLARI KONUŞUYOR; ESKİŞEHİRLİ FENOMENLER!

İkisi de Eskişehirli, ikisi de hem oyuncu hem şarkıcı... Ve ikisi de hemen hemen aynı dönemde fenomen haline geldi.

İkisi de Eskişehirli, ikisi de hem oyuncu hem şarkıcı... Ve ikisi de hemen hemen aynı dönemde fenomen haline geldi. Halil Sezai ile Bartu Küçükçağlayan’ın yükseliş öyküleri, şaşırtıcı derecede birbirine benziyor.Film müziğiyle patladı          

şimdilerde şarkılarıyla yeri göğü inleten Halil Sezai, 1979 doğumlu. Liseyi, Eskişehir Atatürk Lisesi’nde okudu, sonra Hacettepe Üniversitesi’ne gitti. “Türkan”, “Kader”, “Sevgili Dünürüm”, “Ihlamurlar Altında” gibi tiyatro oyunları ve dizilerde rol aldıysa da asıl çıkışını geçen yıl vizyona giren “ıncir Reçeli”yle yaptı. Filmde seslendirdiği “ısyan” şarkısı, onu kısa sürede müzik dünyasının fenomeni haline getirdi.

Herkes Orçun’u konuşuyor          

1983 Eskişehir doğumlu Bartu Küçükçağlayan, 2001’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazandı. 2004’te Kent Oyuncuları’na katıldı. Ardından diziler geldi. “Haziran Gecesi”, “Çapkın” ve “Binbir Gece”de kendini gösterdi. “Çoğunluk”taki rolüyle Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu seçildi. Aynı zamanda Büyük Ev Ablukada grubunun solisti olan Büyükçağlayan’ın akıllara kazınmasını sağlayan ise “Yalan Dünya”daki Orçun tiplemesi oldu.