Medya
29 Tem 2013 04:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

HERKES BİR TV KANALI SAHİBİ OLABİLİR!

Milliyet yazarı Fatoş Karahasan herkesin bir TV kanalı sahibi olabileceğini ve reklam gelirleriyle yaşamını sürdürebileceğini yazdı.

İşte Milliyet yazarı Fatoş Karahasan’ın bugünkü yazısından bir bölüm...

Gazeteciler, öğrenciler, sanatçılar, iş dünyası profesyonelleri, KOBİ’ler ve büyük şirket yöneticileri, girişimciler, ev hanımları ve sesini duyurmak isteyen herkes bir TV kanalı sahibi olabilir. Reklam geliri elde ederek, yaşamını sürdürebilir. Nasıl mı? Bir kamera alıp, kendi videolarını üreterek ve YouTube’da bir kanal açıp, yayıncılığa başlayarak. Bunun için, öncelikli olarak bakış açısını değiştirmesi ve oyunu dijital dünyanın kurallarına göre oynaması gerekiyor. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube geçtiğimiz günlerde, iş ortaklığı modelini Türkiye’de de uygulamaya başladı. Model, kullanıcılara reklam geliri elde etme imkanı sunuyor. Videolar izlendikçe, sahipleri de reklam bütçesinden pay alıyor.

İş Ortaklığı Programı nasıl işliyor?
 Yayınlamak istediğiniz videolarınız varsa, ortaklık programına kabul edilmek için önce internette eğitim içerikli bir belgeyi doldurmanız ve ortaklık anlaşmasını kabul etmeniz gerekiyor. Daha sonra, YouTube’un reklamları için değerlendirmesini istediği videolarınızı seçiyorsunuz. YouTube, videolarınızın içine veya yanına reklam yerleştiriyor. Sattığı reklamlardan elde ettiği gelirin büyük bir kısmını her ay sizin Google AdSense hesabınıza yatırıyor. Youtube İş Ortakları topluluğu, bağımsız müzisyenlerden çeşitli web karakterlerine, dünyanın en büyük müzik ve film şirketlerinden haber ajanslarına uzanan 30 ülkeden 1 milyondan fazla ortaktan oluşuyor.

YAZININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ