Medya
24 Nis 2021 15:22 Son Güncelleme: 24 Nis 2021 15:25

Hercai gidiyor, yerine hangi program geliyor?

ATV ekranlarında yayınlanan Hercai dizisinin final tarihinin belli olmasından sonra yerine gelecek yapım belli oldu.

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü yazısında, final yapacak olan Hercai dizisinin yerine ATV’nin bir süredir yayınına ara verdiği ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ programını getireceğini duyurdu.

İşte Ali Eyüboğlu’nun “‘Hercai’nin yerine ‘Kim Milyoner Olmak İster?’” başlıklı yazısı:

ATV, bir süre yayınına ara verdiği ‘Kim Milyoner Olmak İster?’i yeniden ekrana getirecek. Kanalın final yapacak dizilerinden ‘Hercai’nin yerine pazar akşamı yayınlamayı planladığı yarışmanın tanıtımlarına başladı. İşte o tanıtım filminden yarışamaya dair çarpıcı veriler:
“10 yılda 931 bölüm, 4 bin 476 yarışmacı, 32 bin 106 soru ve 57 milyon 549 bin TL ödül.”
Yarışmacılara bölüm başına dağıttığı ortalaması para ödülü 62 bin TL olan bir yapımın sunucu ve prodüksiyon giderlerini de dahil ettiğinizde bile en ucuz yazlık dizinin yarısı kadar bir maliyet çıkar ortaya.

O yüzdendir ki şimdiye kadar Kenan Işık, Selçuk Yöntem, Murat Yıldırım ve Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ gibi stüdyo programlarının sayısı artıyor.

İki sebebi var bunun:
Birincisi dizilerin maliyeti, ikincisi de Kovid-19’un dizilere etkisi.
Pandemi koşullarında haftada 2.5 saatlik bölüm yetiştirmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Oyuncular veya set ekibinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması çekimlere ara verilmesine neden oluyor ve yeni bölüm yayınını aksatıyor.