Her yaş grubunda görülebiliyor! Tedavi edilmezse kansere yol açıyor - Sayfa 2

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Mesut Sezikli, çölyak hastalığının yalnızca diyetle tedavi edilebildiğini, diyetini ihmal eden hastalarda orta ve uzun vadede çeşitli kanser hastalıkları görülebileceğini söyledi.

28
Her yaş grubunda görülebiliyor! Tedavi edilmezse kansere yol açıyor - Sayfa 3


Sezikli, Çorum Çölyak Derneğince Turgut Özal Konferans Salonu'nda düzenlenen "Çölyak" konferansında yaptığı konuşmada, çölyak teşhisi konulan kişilerin hayat boyu diyet yapmak zorunda olduğuna işaret etti.

38
Her yaş grubunda görülebiliyor! Tedavi edilmezse kansere yol açıyor - Sayfa 4

Türkiye'de her yüz kişiden birinde çölyak hastalığının görüldüğüne işaret eden Sezikli, çölyaklıların glüten içermeyen ürünlerle beslenmesi gerektiğini vurguladı.

48
Her yaş grubunda görülebiliyor! Tedavi edilmezse kansere yol açıyor - Sayfa 5

Çölyak hastası olsun ya da olmasın bireyin glüten tüketmeden sağlıklı bir ömür sürebileceğine dikkati çeken Sezikli, "Çölyak, buğdayın fazla tüketildiği bölgelerde bizim gibi toplumlarda daha sık görülüyor. Anne sütünün kısa süre kullanılması, bir sürü hastalıkta olduğu gibi çölyakta da önemli. Çocuklarımızı emzirmeyi erken bırakmak, bu tür rahatsızlıklara daha erken yakalanmaya sebep oluyor. Ek gıdalara erken başlamak da çölyağa neden olabiliyor." dedi.

58