Televizyon
11 Mar 2011 10:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

'HER ŞEYE RAĞMEN' TRENİ KALKTI!

Yakında ATV'de başlayacak olan dönem dizisi "Her Şeye Rağmen" dizisinde 1942 model Alman yapımı Heschel marka buharlı tren yeniden çalıştırıldı.

Çekimleri Ayvalık,  Altınova ve çevresinde devam eden atv’nin yeni dizisi Her Şeye Rağmen, dekorları, kostümleri ve model arabaları ile televizyon izleyicilerini tarihin tozlu raflarından çıkarıp 1940’lı yıllara nostaljik bir yolculuğa götürmeye hazırlanıyor.  

Geçtiğimiz günlerde Tire, Selçuk, Bayındır ve Çatal istasyonlarında gerçekleştirilen çekimlerde 1942 model Alman yapımı Heschel marka buharlı tren Her Şeye Rağmen’in çekimleri için raylardaki yerini aldı.   

Buharlı trenin dizide kullanılmak üzere Uşak’tan özel olarak getirildiğini söyleyen 33 yıllık TCDD çalışanı ve trenin makinisti Naci Akdağ “Aslında bu trenler Adolf Hitler tarafından 2. Dünya savaşında kullanılmak üzere yapılmıştır. 50’li yıllarda ülkemize 53 tane gelmiş, ama ne yazık ki şu anda çalışır halde sadece iki tane var. Bir makinist ve bir ateşçiyle kullanılabiliyor ve 33 ton su, 12 ton kömür alabiliyor.” 

Çekimler için treninin vagonlarından bir tanesi yemekli hale getirilirken, bazı bölümleri ise ahşapla kaplanarak döneme uygun hale getirildi. Üç gün boyunca Bayındır – Tire arasında gerçekleştirilen çekimler sırasında 100’ün üzerinde yardımcı oyuncu kullanıldı.  

Çekimler sırasında buharlı trenin kendine has sesi ve bacasından çıkan yoğun dumanıyla renkli görüntüler oluşurken, dizide Leyla karakterini canlandıran Gülcan Arslan’ın, rol gereği hareket halindeki trene binmeye çalıştığı sahnelerde ise heyecanlı dakikalar yaşandı. Bu tehlikeli sahnelerde dublör kullanmayan genç oyuncu,  çekimler birkaç defa tekrarlanmasına rağmen, rolünü başarıyla yerine getirdi.