Polemik & Kulis
20 Haz 2019 14:57 Son Güncelleme: 20 Haz 2019 16:55

Her devrin tavlacısı! Ahmet Hakan’dan bir düşeş de yeni patrona!

Türk medyasında farklı dönemlerde krallığını ilan eden iki isim de tavla arkadaşı olarak aynı gazeteciyi tercih etti.

Demirören Grubu, geçtiğimiz yıl nisan ayında 916 milyon dolar karşılığında Hürriyet, Posta , Fanatik gazeteleriyle Kanal D ve CNN Türk televizyonlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda yayın kuruluşunun sahibi olmuştu.

Gazete ve televizyonların Aydın Doğan’ın elinden çıkmasının ardından Ak Parti iktidarına karşı muhalif yazılar yazan bazı isimlerin, özellikle de Hürriyet köşe yazarı Ahmet Hakan’ın geleceği tartışmaya açılmıştı.

HERKESİ TERS KÖŞE YAPTI

O dönem bazı yazarlar Ahmet Hakan’ın Hürriyet Gazetesi’nden kısa süre içinde gönderileceğini iddia ederken, bazıları ise Hakan’ın koltuğunu koruyacağını ancak eski tadının hiçbir zaman olmayacağını savundu.

Satış sonrası Ahmet Hakan’ın Aydın Doğan’la olan tavla arkadaşlığına gönderme yapılırken, Demirörenlerle böyle bir muhabbetin yaşanamayacağının da özellikle altı çizildi.

TAVLA DEDİN Mİ İŞ BAŞKA

Ancak medya dünyasının eski kurtlarından Hakan, bugün herkesi ters köşeye yatıran o gelişmeyi köşesinden paylaştı.

Son dönemde ciddi miktarda bütçe fazlası verdiğini söyleyen Hakan, bunu da yeni patronu Yıldırım Demirören’le yaptığı tavla maçlarına bağladı.

İşte Hakan’ın yazısındaki ilgili o bölüm:

ÇOK ŞÜKÜR YENİ GELİR KAPISI BULDUM

KAYAK sporunu hiç denemedim bile... Elime golf sopası almış değilim... Yüzme bilmiyorum... Damadan çakmam... Masa tenisinde berbat durumdayım... Atbinemem... Kılıç kuşanamam... Ok atamam...

Velhasıl...

Bir kabiliyetsizliktir ki... Sormayın gitsin!

*

Fakat sıra tavlaya geldiğinde...

İşte orada duracaksın.

Çoktandır tavladan kazanç sağlayamıyordum... Sağ olsun Yıldırım Demirören sayesinde bütçe fazlası vermeye başladım.