Magazin
15 Ara 2016 15:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:16

Hemşireler Murat Boz'u savcılığa şikayet etti!

Başrollerinde Murat Boz, İrem Sak ve Yasemin Allen'in oynadığı 'Dönerse Senindir' filmiyle ilgili tartışma giderek daha da ilginç bir hal almaya başladı.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen, filmdeki müstehcen sahneler ve hemşirelik mesleğine yönelik incitici, onur kırıcı sahneler sebebiyle ‘Dönerse Senindir’ filminin başrol oyuncusu Murat Boz’un yanı sıra yapımcı, yönetmeni ve senaristinin yanı sıra tespit edilecek diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu

Yönetmenliğini Erol Özlevi'nin, senaristliğini Gizem Elçi ve Oğulcan Türe'nin, yapımcılığını TAFF Pictures'in üstlendiği filme ilişkin Bakanlığa yapılan suç duyurusu başvurusunda şöyle denildi: "Basına servis edilen fotoğraflarda kullanılan hemşire karakterleri; kıyafetleri, hal ve haraketleriyle başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını alçaltıcı unsurlar taşımakta, toplumda sağlık çalışanlarına karşı yanlış bir kanı oluşmasına sebebiyet vererek; sağlık çalışanlarını rencide etmektedir.

Hemşirelerle ilgili çirkin sahnelerin söz konusu filmden çıkarılmadıkça filmin gösterime girmemesini, ayrıca yayınlanan görüntüler ve fotoğraflar dışında henüz bilgi sahibi olmadığımız sahnelere karşı önlem olarak da söz konusu filme +13 yaş sınırı getirilmesi hususunda gereğini rica ederiz" denildi.

HEMŞİRELERE KARŞI ÇİRKİN ALGI

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, filmle ilgili basına sızan ya da sızdırılan görüntülerin dikkat çekmesi ve filmin konuşulur olması için şöhreti, medyatikliği ve hayran kitlesi nedeniyle özellikle başrol oyuncularından Murat Boz’un isminin kullanıldığını belirterek, “Başrol oyuncularının hayran kitlesine bakıldığı takdirde de bu filmi ağırlıklı olarak çocuk ve gençlerin izleyeceği görülebilmektedir. Cinsel içerikli bu görüntülerin, ağırlığını çocuk ve gençlerin oluşturduğu bu kitlede hemşirelere karşı nasıl bir çirkin algı oluşturacağını ve gelecekteki tavırlarına nasıl yansıyacağını da değerlendirmek gerekmektedir” dedi.

ÇİRKİN SAHNELER ÇIKARILMADAN GÖSTERİME GİRMESİN

Cinsel içerikli bu görüntülerin hemşirelik mesleğinin onurunu ve saygınlığını zedelemenin yanında tüm sağlık çalışanlarına yapılan bir hakaret olduğunu belirten Memiş, müstehcenlik suçunun unsurlarının da filmde yer aldığını ileri sürdü. Sadece suç işlenmekle kalınmadığını belirten Memiş, “Başta çocuklarda olmak üzere tüm toplumda hemşirelik mesleğine karşı yanlış ve önyargılı bir algı oluşmasına sebebiyet verilmektedir. Hemşirelerle ilgili bu çirkin sahnelerin söz konusu filmden çıkarılmadıkça filmin gösterime girmemesini, ayrıca yayınlanan görüntüler ve fotoğraflar dışında henüz bilgi sahibi olamadığımız sahnelere karşı önlem olarak da söz konusu filme +13 yaş sınırı getirilmesini istedik” açıklamasını yaptı.

TCK 125 VE 226'YA AYKIRI

Metin Memiş, söz konusu filmle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını da bildirdi. Memiş, açıklamasında, söz konusu filmde hemşirelik mesleğini rencide edici, gerçekle ilgisi olmayan sahnelere yer verildiğini filmde kullanılan cinsel içerikli görüntülerin hemşirelere ve hemşireler nezdinde tüm sağlık çalışanlarına karşı Türk Ceza Kanunun (TCK) 125. maddesindeki hakaret suçunun unsurlarını taşıdığı gibi, 226. maddedeki müstehcenlik suçunu da barındırdığını söyledi.