CineRadar
02 Eyl 2016 08:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

Hem aşk hem de korku filmi: Siccin 3

Yerli yapımların öne çıktığı bir vizyon haftasında daha birlikteyiz. Bu hafta dramatik tarafı da ağır basan bir korku filmi olan Siccin 3 ve sıkı bir sektör eleştirisi olan Bana Normal Aktiviteler dikkat çekiyor.

Alper Mestçi, Siccin serisini devam ettiriyor ama bu kez işin içinde cinlerden fazlası da var. Sicin 3 sadecebir korku filmi değil aynı zamanda dokunaklı bir aşk hikayesi ve Hayvan Mezarlığı filminden kimi esinler taşıyor. Başrol oyuncusu Adnan Koç’un performansı etkileyici. Filmin cin makyajları ise şimdiye kadar gördüklerimin en başarılısı…

Özgür Bakar ise kendi filmleri dahil olmak üzere Türk korku sinemasıyla ilgili tespitlerini mizahla sarıp sarmalayıp önümüze sürüyor. Ömür Gedik’i de anan baştaki köpek yıkama sahnesinde endişelendim ama güzel bir yere gitti hikaye… Özgür Bakar’ın seyirci için çektiğini düşündüğüm bazı abartılı sahneler dışında film iyi ve sıkı bir sektör eleştirisi olmuş.

Mel Gibson’ı yeniden başrolde izlememizi sağlayan Kan Bağı ise bir hayatta kalma mücadelesi… Kayıp Balık Nemo’nun devam filmi olan Kayıp Balık Dori, Pixar standartlarında oyalayıcı bir iş ama ilk filmi gibi unutulmaz bir yapım değil.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Siccin 3: Cürmü Aşk

Alper Mestçi’nin yönettiği ve Adnan Koç, Büşra Ayaydın, Cem Uslu ile Nevin Efe’nin oynadığı Siccin 3: Cürmü Aşk, Muhteşem Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Orhan ile Sedat çocukluk arkadaşıdır. Yıllar sonra Orhan, Sedat’ın kız kardeşi Kader’le birbirlerine aşık olup evlenirler. Sedat’ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatlarının dönüm noktası olur. Sedat’ın oğlu Mehmet felç olur. Kader ise geçmişini hatırlayamaz. Orhan bu olay yüzünden Sedat’ı suçlar. Sedat, duyduğu vicdan azabı ve yaşadığı tuhaf ürkütücü olaylar nedeniyle iyice dağılır. Orhan ise Kader’i kaybetmeme uğruna korkunç bir şey yapar.

Bana Normal Aktiviteler

Özgür Bakar'ın yönettiği filmin başrollerinde Ufuk Şen, Süleyman Kabaali, Bengi İdil Uras ve Duygu Paracıkoğlu yer alıyor.



Talip ve Yaşar sürekli olarak abileri Muhteşem'den aldıkları paraları gereksiz işlerde batırmaktadırlar. Çalıştığı film setinden kovulan kostümcü Çiğdem, Yaşar'a kendini yönetmen olarak tanıtır ve iki arkadaşı korku filmi piyasasında çok para olduğuna ikna eder. Son kez Muhteşem abilerinden aldıkları para ile korku filmi işine girerler. Fakat çekim yaptıkları mekanda onları bekleyen paranormal olaylar vardır. Korku filmi çekip zengin olma hayaliyle girdikleri film serüveni ikili için kabusa dönüşürken çok komik durumlara düşerler.

Tutmayın Beni

Semra Dündar’ın yönettiği ve Bala Atabek, Hakan Eratik, Derya Şen ile Leyla Üner Ermaya’in oynadığı Tutmayın Beni, Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



“Güvenlik Fikret” karakteriyle, ilk kez bir kadın kahramanın aksiyon ve komedi dolu maceralarıyla beyazperdeyi renklendireceği Tutmayın Beni filmi nihayet sinemaseverlerle buluştu. Alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan, en büyük hayali babası gibi polis olmak olan ve heyecanla polis sınavlarına hazırlanan Fikret’in, çalıştığı Alışveriş merkezinde başına gelen eğlenceli, komik olayları ve kötü adamlarla amansız mücadelelerini konu alıyor.

Masal

Arın Arjen Öztürk’ün yönettiği ve Gökhan Mumcu, Tolga Yüce, Bengi Öztürk ile Melis Canan Çiçekdenk’in oynadığı Masal, Erik Sanat tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, İstanbul’da Yeşim adındaki karakterin zorlu ameliyattan sağ çıkamayacağını düşünmesinden hareketle, hastane odasında arkadaşlarına yazdığı vasiyet niteliğindeki mektupla başlıyor. Yeşim’in mektubundaki vasiyeti yerine getirmek için Bafa gölüne doğru yola koyulan beş arkadaş, vasiyetteki gizemi çözmeye çalışırken aşk ve dram yüklü başka hikâyelerle karşılaşırlar ve Yeşim’in hikayesi farklılaşmaya başlar.

Kan Bağı

Jean Francois Richet’in yönettiği ve Mel Gibson, Erin Moriarty, Micheal Parks ile William H. Macy’nin oynadığı Kan Bağı (Blood Father), Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Eski bir suçlu olan John Link, yalnız başına; 17 yaşındaki kızı Lydia ise babasından ayrı bir hayat sürmektedir. Bir uyuşturucu karteline bulaşan erkek arkadaşı Lydia’yı, kartelin nakit servetini çalmak için aracı olarak kullanır. Lydia bu durumdan bir şekilde kurtulabileceğini düşünerek babasının yanına kaçar. John, hayatında doğru yapamadığı şeyi, kızına gerekli ilgi göstermeyi, şimdi yapmak için harekete geçer.

Kayıp Balık Dori

Andrew Stanton’un yönettiği ve Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neill, Kaitlin Olson, Hayden Rolence, Ty Burrel, Diane Keaton, Eugene Levy, Sloane Murray, Idris Elba, Dominic West’in seslendirdiği animasyon film Kayıp Balık Dori (Finding Dory), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yapımcılığını Disney – Pixar yaptığı film, kimsenin unutamadığı Mavi Tang balığı Dori’yi geçmişiyle ilgili bazı yanıtlar ararken arkadaşı Nemo ve Marlin’le yeniden biraraya getiriyor. Dori neleri hatırlayabilecektir? Ailesi kimdir? Balina dilini nereden öğrenmiştir? Film bütün bu sorulara cevap arıyor.

Hayat Işığım

Aşk ve Küller'den (Blue Valentine) hatırlayacağımız yönetmen ve senarist Derek Cianfrance'ın imzasını taşıyan filmin başrollerinde Michael Fassbender, Alicia Vikander ve Rachel Weisz yer alıyor.



Batı Avustralya'da kendi halinde bir fenerin idaresinden sorumlu Tom ve karısı Isabel, batan gemi enkazından buldukları küçük bebeği kimseye söylemeden alıp büyütmeye karar verirler. Ancak bu küçük sır başlarına büyük dert açacaktır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.