Röportaj
10 Tem 2008 09:48 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:09

HELLO'YA ÖZEL POZLAR VEREN AYŞE ÖZYILMAZEL: "ÇAPKIN DEĞİL FLÖRTÖZÜM"!..

12 Temmuz´da Habertürk´te Saba Tümer,annesi Oya Germen ile birlikte "Yok Daha Neler?" isimli bir programa başlayacak olan Günaydın köşe yazarı Ayşe Özyılmazel, eline mikrofon alıp Hello'ya özel pozlar verdi,ilginç açıklamalar yaptı.

Şarkı Söylemek Lazım" yarışmasında jüri üyesisiniz. Ayrıca Habertürk´te de bir programınız olacak. Bu, televizyona ısınma turları mı?


- "Şarkı Söylemek Lazım", 1 Temmuz´da yayına başladı. 12 Temmuz´da Habertürk´te Saba Tümer, ben ve annem "Yok Daha Neler?" isimli bir programa başlıyoruz. Saba ile zaten yıllardır program yapmak istiyordum. Bir gün annem ile birlikte Saba´nın programına konuk olduk, çok beğenilmiş. Kanal yöneticimiz Erdoğan Aktaş bizi çağırdı. Biz de el sıkıştık.

Jüri üyesi olarak nasıl bir duruş sergilemeyi planlıyorsunuz?

- Planladığım bir duruşum yok. Ben orada benim. Ben neysem oyum. Bu programla ekrana ısınma turları yapıyorum. Yaz dönemi, neşeli bir program, güzel bir kadro, jüri üyelerimiz de değerli insanlar. Haftada bir kere eğlenceli bir yaz akşamı geçiriyorum. Benim asıl mesleğim gazeteciliktir. Diğerleri bunu destekleyecek projelerdir.

"Ben sadece Ayşe´yim" diyorsunuz, bu konuda bir rahatsızlık mı var?


- Okulda sınavdan 100 alırdım. 100 alamayanlar, "Neco´nun kızı da ondan 100 aldı" derlerdi. Eee imtihana ben çalıştım. "Nazar etme ne olur çalış senin de olur." İş hayatına girdim, yine öyle. İlişkilerim, aşk hayatım, tanıdıklarım, çevrem hep didiklenip durdu. Eee, tabii bu da birazcık "Hamama giren terler" vaziyetleri ama... Ben daha gencim, küçüğüm, yolun başındayım, ama biraz da olsa dört yıldır kendimi ispat ettiğimi düşünüyorum. Ben sadece Ayşe´yim. Abartmaya da, büyütmeye de gerek yok.

Bu didiklemeler üzücü, değil mi?

- Sonradan anladım ki, benimle ilgili konuşuluyorsa, ben kayda değer bir şey yapıyorum. Çocukluğumdan beri basının içindeyim. Magazin dünyasının ufak bir figürü iken şimdi daha göze çarpan figürü oldum; işimden, ilişkilerimden ve ailemden dolayı. Üniversiteyi bitirirken sırtında çantası, belgesel çeken bir yönetmen olmak istiyordum. Hayat, sürprizlerle dolu. Şöhret miyim, bence değilim. Ben işini yapan bir gazeteciyim. Göze çarpmışsam, çarpmışımdır. Yarın çarpmayabilirim.

KADININ İNTİKAMI ACI OLUR

Farkındalıklarınızı tetikleyen olaylara bir göz atarsak...


- Uzaylı değilim, diğer insanlardan farklı yaşamıyorum. Hepimiz, aşağı yukarı aynı dertleri yaşıyoruz. Olaylar yaşanmadan olgunlaşılamaz, kişilik oturamaz, hayata bakış açım belirlenemez. 2004´te evden ayrılmam, tek başına yaşamaya başlamam... Annemin evinden, pamuklar içinden çıktım. Meslek hayatımdaki olaylarla büyümem dönümdür. Haşmet, (Haşmet Babaoğlu) hayatımın en büyük dönüm noktasıdır. O benim hayatımın en büyük armağanı! Kişiliğimde, konuşmalarımda, bilgimde, hayata ve insanlara bakışımda bana çok şey öğretmiştir ve hálá da öğreten isimdir. Hıncal, (Hıncal Uluç) meslek ve hayata bakış adına çok şey öğrendiğim dosttur, candır. Ailemin boşanmasıyla ailemi öğrendim. Hayatta bir şey öğrenemiyorsak, zorla hayat bize öğretir. İstediğimiz kadar direnelim. Hayata direnmeyeceksin, koyverip gideceksin.

"Hayat bu, her an her şey olabilir. Benim için bir tek şey önemli: Üslup. Terk edeceksen de, adabınla edeceksin