Gündem
07 Ağu 2022 19:33 Son Güncelleme: 07 Ağu 2022 19:50

Hellovillam.com müşterisini dolandırdı! Sitemiz hacklendi deyip...

Pandemi nedeniyle kiralık villalarda izole tatile talep her geçen gün artarken geçen sene yüzde 63 olan Google villa aramalarının bu yıl yüzde 82 oranında artış göstermesi villa kiralama sektörünün de dolandırıcıların cenneti haline gelmesine sebep oldu.

Tatilini bulunduğu şehrin dışına çıkarak sahil bölgelerinde geçirmek isteyenlerin otel fiyatlarının yüksekliğinden kaynaklı tercih ettiği kiralık villalarda ciddi kaparo mağduriyetleri de yaşanmaya başladı.

Turizm sektörünün haber kaynağı Turizm Haber Merkezi'nin haberbine göre dolandırıcıların son kurbanı olan Merve Vural Balkan ve Ömer Balkan çifti 2 çocukları ile birlikte turizmin başkenti Antalya Kalkan bölgesinde villada tatil yapmak için İstanbul merkezli BestHello Turizm ve Seyahat Acentası’nın sahibi olduğu hellovillam.com isimli web sitesinden 30 Temmuz girişli 6 gece konaklamalı bir villa için 21 Nisan 2022 tarihinde yaptıkları sözleşme ile 9.200 TL’ye rezervasyon yaptırarak 2.757 TL’sini ön ödeme olarak gönderdiler.

Ancak Balkan ailesinin tatil hayalleri hellovillam.com yetkilisi tarafından 27 Haziran tarihinde gelen mesajla yıkıldı. Balkan çiftinin kiraladığı villanın fiyatının 22 bin TL’ye çıktığını söyleyen firma yetkilisi web sitelerinin hacklendiğini ve bu yüzden yanlış fiyat çıktığını belirtirken aradaki fiyat farkını ödemezlerse rezervasyonlarının iptal edileceğini söyledi. Firma yetkilisi ile whatsapp üzerinden iletişime geçen ve yaptıkları sözleşmenin 2,5 ay öncesine ait olduğunu ve firma yetkilisinin de kaşe ve imzasının bulunduğunu söyleyen Vural çifti fiyatı ve rezervasyonu firma olarak onayladıklarını, bu durumda artan fiyatı kabul etmeyeceklerini belirtmelerine rağmen firma yetkilisi ısrarla aradaki fiyat farkını ödememeleri durumunda rezervasyonlarının iptal olmayacağını belirtti.

Aradaki fiyat farkını ödemeyi kabul etmediklerini belirten Vural çifti rezervasyonlarının iptal edilmesini ve ödedikleri kaporanın kedilerine iade edilmesi istese de firma yetkililer geçen sürede hiçbir şekilde ödeme yapmadıkları gibi aramalara da cevap vermediler.

Uzun uğraşlar sonrasında yaptıkları ödemeyi alan ancak kendileri gibi başka tatilcilerin de mağdur olmaması adına Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) belgeli bir seyahat acentası olan BestHello Turizm ve Seyahat Acentası ile ilgili gerekli yasal işlemlere başladıklarını belirten Balkan çifti yetkililerin bu seyahat acentası hakkında işlem yapmasını ve tatilcilerin de bu firmaya dikkat etmesini söylediler.