Gündem
13 Oca 2013 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

HELİN AVŞAR ALEX DE SOUZA RÖPORTAJI İÇİN BREZİLYA'YA GİTTİ Mİ?

Helin Avşar, Gazete Habertürk'te çok konuşulacak bir röportaja daha imza attı.

Helin Avşar'ın, Fenerbahçe'den kovulan Alex de Souza ile yaptığı röportaj bugünkü Habertürk Pazar'da yayınlandı.

Habertürk'ün birinci sayfasındaki fotoğrafta Brezilya'daki Alex cep telefonu ile oğlunun fotoğrafını çekerken görünüyor. Ancak Helin Avşar röportajı yapmak için bugüne kadarkilerden farklı bir yöntem seçmiş.

Avşar röportajı mail ile yapmış. Yardımcı olan isimler ise Acun Ilıcalı ve Alex'in eski tercümanı tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı Samet Güzel...

İşte o röpotajın Helin Avşar'ın kaleminden öyküsü:

"Bu kafayla başarılmaz"
Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza Habertürk'ün sorularını yanıtladı

Ama Türkiye'yi unutması da kolay değil. Ardında bıraktığı Türkiye'de de kimse onu unutmuş değil. Pek çok gazeteci bir röportaj koparabilmek, birkaç hayranı hasret giderebilmek için peşindeydi ama şimdiye dek birlikte çektirilen birkaç fotoğraf ve kısa demeçlerden fazlasını alabilen olmadı. Ve aylar sonra Alex de Souza, HT Pazar'ın sorularını mail yoluyla yanıtladı.

Bu röportaj için yardımlarını esirgemeyen Acun Ilıcalı ve Türkiye'deyken Alex'in çevirmenliğini yapan, zamanla ilişkileri kadimbir dostluğa dönüşen Samet Güzel'e minnettarım.
Samet Güzel, yılbaşında Brezilya'da Alex ve ailesiyle birlikteydi. Alex'in yanıtlarını Türkçe'ye çeviren de kendisidir...