Medya
19 Ara 2019 11:37 Son Güncelleme: 19 Ara 2019 12:14

Hekimoğlu dizisi Mucize Doktor'un çakması mı?

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ Fox TV'de reyting rekorları kıran Mucize Doktor'dan cesaret alarak reyting yarışına dahil olan Kanal D dizisi Hekimoğlu'nda sorunlar olduğunu belirtti.

Bu sezon birbirinden iddialı diziler ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. Onlardan biri de Fox TV'deki Mucize Doktor...

Kanal D'de ise başrollerinde Timuçin Esen ile Okan Yalabık'ın yer aldığı Hekimoğlu dizisi önceki gün ekranlara geldi. Bu da bir doktor dizisi ve bu dizideki Hekimoğlu da Ali Vefa gibi hastalarıyla iletişim kurmakta zorlanıyor. 

"Gelin görün ki bir yabancı diziyi 'Türkçeleştirmek' yetmiyor. Mutlaka 'Türkiyelileştirmek' gerekiyor." diyen Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, izleyicilerin ilk bölümü ile ekrana gelen Hekimoğlu için yaptığı yorumlara değindi. Aytuğ "Timuçin Esen ile Okan Yalabık'a yazık olmuş" diyenlerin sayısının fazla olduğunu belirtti.

İşte Aytuğ'un bugünkü yazısından "Hekimoğlu pek inandırmıyor" başlıklı o bölüm:

FOX'taki Mucize Doktor'dan cesaret alan Kanal D'ciler, benzer bir doktor dizisiyle reyting yarışına dahil oldular. Hekimoğlu da tıpkı Mucize Doktor'daki Ali Vefa gibi engelli. Yıllar önce yapılan yanlış tedavi yüzünden bir ayağı aksıyor. Bu nedenle o da Ali Vefa gibi hastalarıyla iletişim kurmakta zorlanıyor. Hekimoğlu'nda da tıpkı Mucize Doktor'da olduğu gibi ona kol kanat geren bir dost, hastane sahibi güzel bir kadın ile 'çaylak' doktor adayları var.
Gelin görün ki bir yabancı diziyi 'Türkçeleştirmek' yetmiyor. Mutlaka 'Türkiyelileştirmek' gerekiyor.

Hekimoğlu'nun bu konuda sorunları var gibi. Nitekim sosyal medyadaki bazı yorumlar bu durumu ortaya koyuyor. Örneğin bazı izleyiciler, genç doktor adaylarının hocalarına karşı zaman zaman saygısızlık boyutuna varan eleştiri ve tavırlarını yadırgamış. Bence de gerçek hayatta hiçbir hocaya, öğrencileri bu kadar pervasız davranmaz. Ayrıca "Bu öğretmen niye durduk yerde kriz geçiriyor?" diye onun okulunda ve evinde gizlice araştırma yapan doktora ben Türkiye'de rastlamadım. Bu nedenle "Timuçin Esen ile Okan Yalabık'a yazık olmuş" diyenlerin sayısı bir hayli fazla.

Bu arada hasta ve engelli iki başarılı doktor karakterinin aynı anda ekranlarda boy gösteriyor olması ilk bakışta engelliler adına pozitif bir ayrımcılık gibi dursa da, sanki başarılı bir doktor olmak için ille de engelli olmak gerekiyormuş gibi tuhaf bir çıkarıma sebep oluyor.