Polemik & Kulis
28 Şub 2021 22:59 Son Güncelleme: 01 Mar 2021 08:50

'Hedonist ve düşük ahlaklı' demişti... Kemal Öztürk Ali Murat Güven davasında flaş gelişme!

Anadolu Ajansı'nın eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, hakkında çeşitli iddialar ortaya atan Yeni Şafak eski yazarı Ali Murat Güven'i mahkemeye vermişti.

Yeni Şafak'ın eski yazarı Ali Murat Güven, bir dönem müdürlüğünü yaptığı Kemal Öztürk hakkında tweetler atarak iddialarda bulunmuştu. 

Öztürk’ü “hedonist ve düşük ahlaklı” ,“yavaş yavaş muhalif mücahit pozlarına bürünen adam” olarak nitelendiren Güven, paylaşımında Öztürk’ün Yeni Şafak’ta çalıştığı dönemde  haberleri beğenmediğini belirterek, “Hiçbir şey üretmeden, bütün gün oturup karı kızla telefonda muhabbet ederek en yüksek maaşı o alıyor. Gönderdiğim haberlere ‘O haber küçük ben ona gitmem, beni daha büyük habere gönder’ diyerek itiraz ediyor”  ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler üzerine yargıya başvuran Kemal Öztürk, 3 kuruşluk tazminat davası açmıştı. Ayrıca Ali Murat Güven hakkında 'hakaret' iddiasıyla iddianame düzenlenmişti.

İstanbul Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yaşanan gelişmeyi halen Independent Türkçe sitesinde yazarlık yapan Ali Murat Güven, kurucusu olduğu Moralitas TV kanalının sosyal medya hesabından duyurdu.

"Kemal Öztürk'ün kendilerine gönderdiği her basın açıklamasını, işin aslını astarını doğru düzgün araştırmadan hemen atlayıp mal bulmuş mağribi gibi yayımlayan medya-haber sitelerine "gerçek" duyurudur." diyerek sözlerine başlayan Güven şunları yazdı:

Kemâl Öztürk'ün gazeteci-yazar Ali Murat Güven aleyhine İstanbul-Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açmış olduğu 2020/319 esas numaralı "hakaret dâvâsı"nın üçüncü duruşması 25 Şubat 2021 Perşembe günü yapılmıştır. Bu duruşmada, sayın hâkim, Güven'in sunduğu ayrıntılı savunma ve ekli delillerin ışığında, şikayetçi Öztürk'e durduk yere açık bir hakaretin söz konusu olmadığına, Twitter ortamında yapılan bu yazışmanın Güven'in o dönemde Kemâl Öztürk'ün medya organlarında çıkan bazı tahkir edici, saldırgan demeçlerine cevap mahiyetinde bir yorum yaptığına karar vermiş, bundan hareketle de Ali Murat Güven'in beraatine hükmetmiştir. Duruşma beraatle sonuçlanmıştır.

Sayın hâkimin bu kararına itiraz yolu 7 gün süreyle açıktır. İtiraz söz konusu olursa yeniden yargılama olacaktır, itiraz edilmezse hüküm kesinleşecektir. İtiraz gerçekleştiği takdirde, Ali Murat Güven, haklı iddialarını ve davâsını, itiraza bakacak mahkemede de aynı kararlılıkla sürdürecektir. 25 Şubat 2021 tarihli karar duruşmasının tutanağı ekte bilginize sunulmuştur.

Dolayısıyla, şimdiye kadar Ali Murat Güven'in Kemâl Öztürk'e 3 kuruş, 5 kuruş, 10 kuruş tazminat ödediğine dair bütün iddialar gerçek dışıdır, bunlar Öztürk'ün fazlasıyla zengin hayâl gücünün birer ürünüdür. Medya ve kamuoyunun bilgisine önemle sunulur.