Gündem
11 Haz 2013 13:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

HEDEF BELLİ; KORKUN VE SUSUN!

Gazeteci kimliğiyle tanıdığımız Taylan Büyükşahin, Haziran ayında piyasaya sürdüğü ilk kitabı Korku ile bu kez yazar kimliği ile karşımızda.

Aya Kitap tarafından çıkarılan ’Korku’ isimli kitabında Büyükşahin, korkularını korkusuzca anlatarak yazarlık serüveninde ’ben de varım’ diyor.
 Gazeteci Taylan Büyükşahin, yeni kitabını Haziran ayında Aya Kitap’tan piyasaya çıkartıyor. Ergenekon, KCK, Balyoz, Oda TV, şike gibi Türkiye’yi sarsan olayların derinlerine inen Büyükşahin, Korku kitabında korkularını ortaya koyuyor. Mahkemeleri, soruşturmaları, tutanakları ve bunlarla birlikte medyada yer alan haberleri ele alan Büyükşahin, kaleme aldığı araştırma kitabıyla merak edilen sorulara yanıt veriyor.
 Sahte delillerle infaz edilmekten korkuyorsunuz değil mi?
 Taylan Büyükşahin, ’Korku’ kitabını şöyle tanımlıyor; "Telefonlarınız dinleniyor, mailleriniz kontrol ediliyor diye hep diken üzerindesiniz sanırım... Tutuklanmaktan, kapınıza polisin gelmesinden ödünüzün koptuğunu da biliyorum... Silivri Cezaevi’ne atılma korkusu da sarmış dört bir yanınızı... Neden mi? Çünkü darbenin silahla değil, sahte delillerle ve mahkeme eliyle yapıldığını çok ama çok iyi biliyorsunuz... Bunu dillendirmekten dahi korkuyorsunuz... İnsanlar korkularıyla yüzleşmekten çekinir. Sizin yaşadığınız da bunun ta kendisi... Ben de korkuyorum aynen sizin gibi...  Bu kitap kolay mı yazıldı sanıyorsunuz? Kendimle az mı savaştım...
 İç sesim hep önüme dikildi: "Emin misin Taylan?"
 "Bilmiyorum... Yazmayı çok istiyorum ama korkuyorum. Çünkü biliyorsun bu kitap basıldıktan sonra benim ismim de kayıtlara geçecek. Belki de kayıtlarındadır zaten... Bir gece sabaha karşı evime baskına gelebilirler. Sonra doğru Silivri’ye..."
 "Ee yazma sen de o zaman." "Yazma demesi kolay. Sait Faik’in sözü var ya hani ’Yazmasaydım çıldıracaktım’ diye. Anladım ki bu korkuları yazmasam olmayacak. Her gün karşıma binbir türlü korkmuş insan çıkıyor. Ben de korkuyorum üstelik."
 "Peki, yaz bakalım. Her türlü sonucuna katlanırsın artık." "Evet, bunu göze aldım."
 Bu kitapta mahkemeleri, soruşturmaları, tutuklamaları, medyayı; kısaca muktedir olanların kendilerinden olmayanlara yaptıklarını göreceksiniz...
 
Ergenekon, Balyoz, KCK, şike ve Odatv gibi ’özel’ davaların sadece isim farkı taşıdıklarını, benzerliklerini ilk defa bir arada okuyacaksınız...
 Korku ile korkularınızla yüzleşeceksiniz..."
 Kısıtlanmaların, özgürlüğün, tutuklanmaların, sahtecilik gibi kavramların gerçekleştiği bir Türkiye’de korkularına yüz çevirmeden kaleme alan yazar, korkusuzca yazdığı kitabıyla iddialı.
 
Taylan Büyükşahin hakkında:


Gazeteci olan Taylan Büyükşahin, 1983 yılında Malatya’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nü bitirdi. Cumhuriyet, Turkish News Weekly (Avustralya) ve Referans gazetelerinde çalıştı. Avustralya’da ayrıca Cumhuriyet Gazetesi’ne özel haberler yaptı. Ekonomi Muhabiri olarak meslek hayatına devam eden Büyükşahin, bazı haber sitelerinde de gündeme dair makaleler kaleme alıyor