Gündem
14 Mayıs 2015 11:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

HDP'yi neden eleştirmiyor? Kılıçdaroğlu o soruya cevap verdi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak gezisi dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Zonguldak gezisinin dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçimlerde partisinin yüzde 35 oy alacağı iddiasını tekrarladı. Kılıçdaroğlu "Neden HDP'yi Eleştirmiyor" sorusuna, "HDP de bir muhalefet partisi. Muhalefetin de muhalefeti eleştirmesi çok sağlıklı bir yol değil." dedi.

İşte Yeni Şafak'ta Abdülkadir Selvi imzasıyla yayımlanan o röportaj:

- Seçimlerde son düzlüğe girildi. Kampanyanızda değişiklik olacak mı?

- Televizyon kampanyalarında bir değişiklik olacak. Takvim ayarlanıyor. Bu işin profesyonelleri tarafından herhalde yakında düğmeye basılacak.

CHP'DEN HDP'YE OY KAYDI MI?

- Bu kampanyada CHP'den HDP'ye oy gittiği söyleniyor. Sizin tespitiniz ne yönde?

- CHP'den HDP'ye oy kayacağını düşünmüyorum. Büyük ölçüde HDP'nin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tabanından oy alacağını düşünüyorum. Tabi bunu zaman gösterecek. Bize yapılan çalışmalardan, bize gelen bilgiler böyle. Tabi sonuç ne olur bilemiyorum.

YÜZDE 35'TE İDDİALI

- Meydanları gördükten sonra CHP'nin oy oranını yeniden revize etme gereği duydunuz mu?

- Yüzde 35 demiştim. Yine yüzde 35 rakamını tutturacağımızı düşünüyorum. Çünkü alanı görüyorum. Geçen seçimlerde bize biraz mesafeli olan ya da sempati duymayan veya şu ya da bu şekilde istikrar bozulmasın diye iktidar partisine oy veren bazı kesimler CHP'nin denenebileceğini, oy verilebileceğini düşünüyorlar.

- İstikrar bozuldu herhalde…

- İstikrar yok zaten. Çünkü hiç bir hedef tutmadı. Ne büyüme hedefi ne enflasyon hedefi ne kur hedefi ne işsizlik hedefi ne dış politika, ithalat-ihracat hedeflerinin hiçbiri tutmadı. Ortada bir istikrar yok zaten. Baktığınız zaman tümüyle istikrarsızlık hakim. Bunu sokaktaki vatandaş da görüyor. O nedenle yeni bir hükümet programına Türkiye'nin ihtiyacı var. Biz bunu yapabiliriz.

HDP'Yİ NEDEN ELEŞTİRMİYOR

- HDP'yi eleştirmemeniz bir eleştiri konusu oluyor. Bu konuda bir şey söylemek ister misiniz?

- Dikkat ederseniz hiçbir siyasi partiyi eleştirmiyorum. Tamamen pozitif bir söylem geliştirmeye özen gösteriyorum. HDP de bir muhalefet partisi. Muhalefetin de muhalefeti eleştirmesi çok sağlıklı bir yol değil. Ne HDP'yi ne MHP'yi ne Saadet'i doğrudan eleştirmiyoruz. İktidara da doğrudan bir eleştiri getirmiyoruz.

- İngiltere seçimlerinden kıyasla Başbakan çağrı yaptı. Orada kaybedenler bıraktı sizde kaybederseniz bırakacak mısınız?

- Kaybedenlerin bırakması demokratik kültür olarak doğru bir kültür aslında.