Gündem
10 Haz 2015 17:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

HDP'ye 'terör partisi' diyen gazeteci hakkında suç duyurusu!

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) yönetimi, gazeteci ve siyaset bilimci Ömer Turan hakkında suç duyurusunda bulundu.

MHD, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek, siyaset bilimci ve gazeteci Ömer Turan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda imzaları bulunan avukat Gülşen Özbek, Serhat Eren, Osman Gülçek, Abdülkadir Güner, Ebru Günay, Şaziye Önder, Cemal Demir ve Rumet Agit Özer, şüphelinin Twitter yolu ile, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu işlediğini iddia etti. Dilekçede, Twitter üzerinden belli bir ırk ve siyasi görüşe sahip halka yönelik nefret, tehdit, aşağılama, hakaret söylemi geliştirdiği iddia edilen Ömer Turan hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 216'ncı maddesi gereğince soruşturma açılıp, yargılanması talep edildi.

BEYAZ TOROS TWEETİ YÜZÜNDEN SUÇ DUYURUSU

Şüpheli Ömer Turan'ın 9 Haziran günü Twitter hesabından 'Renault, beyaz toros serisinin üretimini durdurmuş olabilir. Ama Toyota'nın pikap serisi bu boşluğu çok rahat doldurur bence' diye bir paylaşım yaptığı belirtilen dilekçede, "Aynı tarihte başka paylaşımında Halkların Demokratik Partisi Başkanı Selahattin Demirtaş ve partiye oy vermiş herkes hakkında nefret söylemleri, terörist, terör partisi gibi ithamlar ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş ve aşağılamıştır"  iddiasında bulunuldu.

Beyaz Toros'un anlamı nedir?

Özellikle Güneydoğu illerinde 1990'lı yıllar boyunca yaşanan pek çok yargısız infaz ve gözaltında kayıp olayında o yıllarda kolluk güçlerinin yaygın olarak kullandığı beyaz 'Toros' marka otomobiller öne çıkmıştı.  Mehmet Zafer Demirkıran, Abdülselam Çelik, Ahmet Sanır gibi pek çok kurban son olarak bu arabalara bindirilirken görülmüştü.(Radikal)