Televizyon
16 Haz 2020 10:32 Son Güncelleme: 16 Haz 2020 14:17

HDP’lilerin neden ekrana çıkarılmadığına ‘açıklama’: Özel sektör tercihi!

Habertürk sunucusu Didem Arslan Yılmaz, HDP’lilerin neden ekrana çıkarılmadığına dair soruya, “Özel sektörüz. Bu bir tercihtir” diye yanıt verdi.

Habertürk TV'de yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' parogramında HDP'nin 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü' tartışıldı. Tartışma sırasından yıllardır HDP'ye TV'lerde yer verilmediğini ve HDP'ye kendini ifade etme fırsatı verilmediğini söyleyen Salim Şen'e, sunucu Didem Arslan Yılmaz, "Salim bey burası bir kamu kuruluşu değil" dedi.

Yaptığı açıklamanın savunma değil durum tespiti olduğunu belirten Arslan, bu sorunun kendilerine de sık sık geldiğini belirterek, "Sonuçta biz kamu kuruluşu değiliz, özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir. Bu tercihin nedenleri öyle veya böyle farklıdır. Ama zaman zaman bu ekranlarda da HDP'liler zamanında olmuştur" diye konuştu.

'BENİ KOVARLAR KORKUSU'

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, sunucuya tepki gösterdi. Paylan, "Şunu demek istiyor: HDP’lileri çıkarırsak; patron fırça yer, ihale alamaz, işleri bozulur, beni de kovarlar" ifadeleri ile paylaştı. Paylan, "Gazetecilik tercih değil hakikat arayışıdır" dedi.