Gündem
15 Mar 2022 20:01 Son Güncelleme: 15 Mar 2022 20:06

HDP'li Semra Güzel fezlekesinde yeni gelişme! Meclis Genel Kurulu'nun bilgisine sunuldu

PKK'lı teröristle olan fotoğrafları ortaya çıkan, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında 'terörün finansmanı' suçlamasıyla hazırlanan ve TBMM'ye sunulan 3. fezleke, yargıya iade edildi. İadeyle ilgili karar, Meclis Genel Kurulu'nun bilgisine sunuldu.

Adıyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede, HDP Milletvekili Semra Güzel ile fotoğraflarının bulunduğu ortaya çıktı. Fotoğrafların basına yansıması üzerine yaşanan süreçte hakkında 2 ayrı fezleke düzenlenen Semra Güzel'in dokunulmazlığı, 1 Mart 2022 tarihindeki TBMM Genel Kurulu'nda kaldırıldı.

Bu süreçte Güzel hakkında 'terörün finansmanı' ile ilgili yeni bir fezleke geldi. Savcılığın ek dosya olarak Meclis'e gönderdiği fezleke, sürece dahil edilmemişti. Söz konusu fezlekenin, dokunulmazlığın kaldırıldığı daha önceki 2 dosya ile teknik bağlantısı tespit edilemediğinden fezleke yargıya iade edildi. İade kararı, TBMM Genel Kurulu'nda okunarak bilgiye sunuldu.