Gündem
12 Tem 2015 12:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

HDP'li Önder'den Saray ziyaretine sert yanıt! Hepimiz firar ediyoruz!

Başkanlık Divanı'nın belli olmasından sonra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın tam kadro olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmek istemesi krize yol açtı.

CHP ve HDP ile birlikte MHP'nin de Saray ziyaretine sıcak bakmaması ziyareti zora soktu. Uygun gün soran Yılmaz'a, CHP'li Tufan Köse'nin "Ben çarşamba yokum" demesi üzerine Yılmaz, "Ne dersiniz çarşamba olmasına, yani çoğunluğu sağlarsak..." diye yeni bir öneri getirdi.

HEPİMİZ FİRAR EDİYORUZ

HDP'li Sırrı Süreyya Önder ise "Biz yarın hepimiz firar ediyoruz" dedi. AK Partili Başkanvekili Nacı Bostancı da "Yani o zaman önceliğimiz salı mı oluyor, olmazsa çarşamba" dedi.

"DİVANIMIZ BU" DİYELİM

Yılmaz bu kez de "Veya şu seçim erken biterse belki ondan sonra olabilir ki yani en azından her partiden birer arkadaşım... Yani eksiksiz gidersek seviniriz -öyle diyelim- Başkanlık Divanımızla" dedi.

Bostancı da, "Sadece Başkan yardımcıları..." önerisini ortaya attı. Yılmaz ise bu öneriye karşılık "Yok, hep beraber gidelim ki 'divanımız bu' diyelim'" dedi.
Divan'da ziyarete ilişkin bir karar alınmadan tartışma noktalandı.

SADECE AK PARTİLİLER GİDEBİLİR

CHP, HDP ve MHP'li üyelerin Saray'a gitmeye sıcak bakmaması ziyareti zora sokarken, kulislerde ya ziyaret yerinin Saray'dan Dışişleri Konutu'na kaydırılabileceği ya da ziyaretin sadece Divan'ın AK Partili üyeleriyle yapılabileceği konuşulmaya başlandı.