Gündem
22 Mar 2018 16:43 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:06

HDP'li Buldan'dan CNN Türk'e: Satıldı anladık da, bu kadar tuhaflaşmasına gerek yoktu...

CNN Türk'ün sosyal medya hesabından, Galatasaray Başkanı'nın konuşması Buldan'ın fotoğrafıyla paylaşılmıştı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CNN Türk’ün sosyal medya hesabından yapılan bir hatayı, kanalın bünyesinde bulunduğu Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satışına bağladı.

CNN Türk’ün Twitter hesabından dün yapılan bir paylaşımın ekran görüntüsünü paylaşan Buldan, kendisinin Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarında konuşma yaparken çekilmiş bir fotoğrafının, “Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA’yla ilgili açıklamalarda bulunuyor” mesajıyla yayınlanmasıyla ilgili şu yorumda bulundu:

"Doğan Grubu satıldı anladık da, bu derece tuhaflaşmasına gerek yoktu…”


Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun Onursal Başkan Aydın Doğan tarafından Erdoğan Demirören’e satıldığı dün T24 tarafından duyurulmuştu. Doğan Holding’ten bugün KAP’a yapılan açıklamada da "Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. ("Yaysat"), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. ("Kanal D" TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. ("CNN Türk" TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş. ("D Smart")'nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıkların önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olunan payın tamamının satışı ve devri konusunda 890.000.000$ (Sekiz yüz doksan milyon Amerikan Doları) "hisse değeri” üzerinden Demirören Holding’le görüşmelere başlandığı kaydedilmişti.