Gündem
03 Oca 2016 15:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

HDP’den Bugün gazetesine tekzip: Bütünüyle akıl dışıdır, gerçek dışıdır, yalandır

HDP, Bugün gazetesinin “Rusya’dan PKK için füze istedi” başlıklı haberine itiraz etti.

HDP, Bugün gazetesinin “Rusya’dan PKK için füze istedi” başlıklı haberini yalanlayarak, “Bütünüyle akıl dışıdır, gerçek dışıdır, yalandır” açıklamasını yaptı.

Bugün gazetesinin bugünkü sürmanşetinde yer alan Şenol Kantürk imzalı ‘özel haber‘de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyaretinde PKK için ağır silahlar talep ettiği iddia edilmişti.

HDP’den söz konusu haber için “AKP-Saray çamur medyasının yeni unsurlarından Bugün adlı ‘gazete‘, 3 Ocak’ta yayınlanan sayısında, AKP-Saray’ın gözüne girebilmek için akıl sınırlarını zorlayan bir ‘haber’ yapmıştır. Bu ‘haber‘de Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyaretinde Rusya’dan füze istediği iddia edilmiştir. Söz konusu ‘haber’ bütünüyle akıl dışıdır, gerçek dışıdır, yalandır” açıklaması yapıldı.

‘Bu habere ilişkin uzun bir tekzip yazmanın ve basın ahlakından söz etmenin bile basın tarihi açısından üzüntü verici ve zül olduğu’ ifade edilen açıklamada, “Yalanda ve utanmazlıkta sınır tanımayan AKP-Saray çamur medyasının yeni parçası Bugün adlı yayını şiddetle kınıyor ve onları yalanları ile baş başa bırakıyoruz” denildi.