Gündem
25 Şub 2016 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

HDP'den Ahmet Hakan'ın yazısına olay yanıt! Kaypak!

Ahmet Hakan'ın bugünkü "Halkların Demokratik Canlı Bombası" başlıklı yazısına HDP yazılı açıklama yaparak cevap verdi.

Hürriyet gazetesindeki köşesinde, Ankara saldırısını yapan canlı bomba konusundaki tavrından dolayı HDP'yi eleştiren ve yazısına "Halkların demokratik canlı bombası" başlığını atan Ahmet Hakan'a, HDP "kaypak" dedi. HDP verdiği yanıtta, "aldığı haksız tehditler ve uğradığı alçak saldırı sonrası dik durmak yerine korkmayı ve alçalmayı tercih edenlerin kaypak yolundan da hiç bir zaman yürümedik" sözlerini kullandı.

Parti adına sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Eleştiriye her zaman açık olduk. En acımasız suçlamaları bile gerçeklerden taviz vermeden yanıtladık. Ama maalesef eleştiri adı altında başlatılan siyasal linç kampanyaları durmadı ve biliyoruz ki, zihniyet değişmedikçe de durmayacak" denilirken, "Ahmet Hakan’ın var olan siyasal linç kampanyasına bir kez daha büyük bir iştahla katılan tarzı, “halkların demokratik canlı bombası,” “alçaklar, korkaklar” şeklindeki sözleri kabul edebileceğimiz ve eleştiri sınırlarında ifade edilmiş düşünceler olarak görebileceğimiz sözler değildir" ifadeleri kullanıldı.

KAYPAK SUÇLAMASI

HDP, Hakan'a şu ifadelerle yanıt verdi:

"Bizlere 'canlı bomba olun, hendeğe girin, kendinizi patlatın' önerilerini yaparak linç kampanyasına benzin dökenlerin bu tutumu da HDP’yi demokratik siyaset alanından uzaklaştıramayacaktır. Evet şiddeti, savaşı, ölmeyi ve öldürmeyi hiç bir zaman kutsamadık, teşvik etmedik, ama Allah’tan başka kimseden de korkmadık. Aldığı haksız tehditler ve uğradığı alçak saldırı sonrası dik durmak yerine korkmayı ve alçalmayı tercih edenlerin kaypak yolundan da hiç bir zaman yürümedik. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde yürütüldüğü anlaşılan 'HDP’yi provoke etme' kampanyası beyhude, gazetecilerin bu ucuz kampanyaya alet olması ise kendileri ve Türkiye basın camiası adına üzücüdür."

AHMET HAKAN NE DEMİŞTİ?