Gündem
02 Eki 2015 12:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

HDP seçim şarkısı ''İnadına HDP'' tanıtıldı!

HDP seçim şarkısı belli oldu. 1 Kasım erken seçimlerinde yer alacak HDP, seçim şarkısını tanıttı. İşte "İnadına Barış, İnadına HDP'' adlı HDP seçim şarkısı ve sözleri...

1 Kasım erken seçim hazırlıkları partililer tarafından son sürat devam ediyor. Seçim öncesi hazırlıklarını sürdüren HDP, seçim hazırlıkları kapsamında seçim şarkılarına da ağırlık veriyor. Seçim çalışmalarının devam ettiği şu dönemlerde HDP milletvekili aday tanıtım toplantısıyla seçim startını verdi. 550 milletvekilinin tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıda HDP seçim şarkısı da ilk kez tanıtıldı.

HDP 1 Kasım erken seçimleri için sloganını ''İnadına'' olarak belirledi. Ankara  bir otelde gerçekleşen aday tanıtım ve beyanname toplantısının gerçekleştirildiği salona "İnadına özgürlük, inadına HDP", "İnadına barış, inadına HDP", "İnadına doğa, inadına HDP", "İnadına kadın, inadına HDP", "İnadına genç, inadına HDP", "İnadına demokrasi, inadına HDP", "İnadında eşitlik, inadına HDP", "İnadına emekten, yana inadına HDP", "İnadına adalet, inadına HDP" yazılı bayraklar asıldı.

İNADINA BARIŞ İNADINA HDP

Seçim beyannamesinin okunduğu toplantıda 1 Kasım seçimlerinde meydanlarda çalınacak olan HDP seçim şarkısının ''İnadına Barış, İnadına HDP'', Kürtçe seçim müziğinin ise "HDP hat" olduğu öğrenildi.

İşte HDP'nin seçim şarkısı "İnadına Barış, İnadına HDP" sözleri:

İnadına umut inadına
İnadına sevda inadına
Kadın erkek inadına
İnadına eşit yan yana
Konuşanla inadına
İnadına kardeş inadına
İnadına barış inadına
Horon, halay, saz inadına
İnadına dere inadına
İnadına ağaç inadına
İnadına hayat inadına
İnadına insan inadına
Hem çok renkli inadına
Hem çok dilli inadına
İnadına zılgıt inadına
İnadına kahkaha inadına
İnadına iş aş inadına
İnadına anadil inadına
İnadına eşit inadına
İnadına beraber inadına
İnadına HDP inadına