Politika
23 Ağu 2023 12:24 Son Güncelleme: 23 Ağu 2023 12:29

HDP ittifak stratejisini değiştiriyor! Kulislerden sızdı…

HDP, TİP’in kendi logosu ile seçime girmesi, EMEP’in ise iki milletvekilinin istifa ederek kendi partisine geçmesi sonrasında ittifak stratejisi değiştiriyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) kendi logosu ile seçime girmesi, Emek Partisi'nin (EMEP) ise iki milletvekilinin istifa ederek kendi partisine geçmesi sonrasında ittifak stratejisi değiştiriyor. HDP, parlamento dışı siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile “ittifak” yapacak, bu kuruluşların temsilcileri, aday listelerinde yer alabilecek, ortak mücadele zemini bu yolla tüm halka yayılacak.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, hakkında kapatma davası süren HDP, kritik karar öncesinde hafta sonu son kongresini toplayarak davanın sonuçlanmasını bekleyecek. Sembolik bir yönetim oluşturacak HDP yönetimi, partinin "eş başkanlıklar, eş sözcülükler" şeklindeki yetkili kurullar modelini Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne taşıma kararı alacak. Gelecek ay gerçekleştirilecek YSP kongresinde ise HDP yönetiminin YSP’ye taşınma kararı onaylanacak ve süreç resmen tamamlanmış olacak.

Kritik süreç öncesinde YSP’nin yeni ismi ve yönetimi için partiye öneriler iletilmeye devam ediyor. Son kararın gelecek ay ortasına kadar alınması bekleniyor. YSP’nin yeni eş genel başkanları için Meral Danış Beştaş, Cengiz Çiçek, Tuncer Bakırhan, Ayşe Acar Başaran ve Tülay Hatimoğulları Oruç’un isimleri geçiyor. Ancak bu isimler hakkında siyasi yasak talep edilmesi nedeniyle eş genel başkanlardan birinin Meclis dışından belirlenebileceği bildiriliyor. Bu isim içinse önerilerin alınmaya devam ettiği bildirildi. Yeni parti ismi konusunda da çok sayıda önerinin iletildiği, parti kısaltması HEP ya da HBP olacak şekilde bir ismin arandığı kaydedildi.

ETİKETLER
#hdp #seçim #tip #emep