Politika
10 Kas 2022 16:57 Son Güncelleme: 10 Kas 2022 17:09

HDP, Hürriyet yazarı Selvi'yi yalanladı: Gönlünden geçeni söylemiş

Selvi, ”AK Parti ve MHP’nin milletvekili sayısı Anayasa değişikliği için yetmiyor; HDP’nin destek vermesi bekleniyor” demişti.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, başörtüsü teklifinde partisinin AKP'yi destekleyeceğini yazan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'yi yalanladı.
Diken'den Altan Sancar'a konuşan Tiryaki, “Gönülden geçen böyle bir şey olabilir ve onu söylemiştir. HDP’nin 9 Kasım tarihli MYK toplantısındaki eğilimini aynı gün Ebru Günay bir basın toplantısıyla deklare etti. Bu konuda herhangi bir tereddüt olduğunu düşünmüyorum” dedi.

HDP’nin oylamada ne yönde oy kullanacağı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

”Temel hak ve özgürlükler referandum konusu olamaz. Türkiye’de özgürlükleri kısıtlayan pek çok nokta var ve başörtüsü bunlardan biri. Kürtlerin sorunu var, Alevilerin inanç sorunu var, farklı cinsel yönelimlerin sorunları var. Çok sayıda kısıtlama var, çünkü elimizdeki anayasa bir darbe anayasası. Bu darbe anayasası eğer değiştirilecekse özgürlüklerin tamamını teminat altına alacak biçimde bir değişiklik olması gerekir. Sadece yeni bir kutuplaşmaya yol açacak ve seçim seçimde propaganda malzemesi yapılacak bir değişiklik doğru değil. Hayır dememizi bekliyorlar ama söylediğimiz bence açık.”

Selvi, bugünkü köşesinde “AK Parti ve MHP’nin milletvekili sayısı Anayasa değişikliği için yetmiyor. HDP’nin destek vermesi bekleniyor. İYİ Parti tereddütlü. CHP ise karşı” demişti.