Gündem
04 Kas 2016 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı!

HDP'ye operasyonda son dakika gelişmesi... HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı.

Ankara’da Genel Merkez binasında dün gece gözaltına alınan ve hakkında Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında uçak ile Bingöl’e getirilen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl Adliyesi’ndeki savcılık sorgusundan sonra tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği, Baluken hakkında tutuklama kararı verdi. Baluken’in, hem savcılıkta hem de Sulh Ceza Hakimliğinde ifade vermediği öğrenildi.

HDP Grup Başkanvekili, Baluken, “suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak” ile suçlanıyor.

İŞTE GÖZALTINDAKİ HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİYLE İLGİLİ SON DURUM

ZİYA PİR SERBEST BIRAKILDI


-Gözaltına alınan isimlerden HDP milletvekili Ziya Pir, savcılıktaki ifade işleminin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DEMİRTAŞ İÇİN SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

-Diyarbakır’da evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Avukatı Demirtaş'ın adliyede isnat edilen suçlara dair savcının sorularına yanıt vermek istemediğini, sadece kısa bir beyanatta bulunacağını söylediğini sosyal bildirdi. Savcının Demirtaş için tutuklama talebinde bulunduğu öğrenildi.  Demirtaş, tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

YÜKSEKDAĞ VE IRMAK İÇİN TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

-HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın gözaltına alındığı Ankara’dan Diyarbakır’a getirildiği öğrenildi. Yüksekdağ, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi’nde savcıya ifade verdi. Figen Yüksekdağ tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER VE YILDIRIM İÇİN TUTUKLAMA İSTENDİ

-HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

SELMA IRMAK İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

-Gözaltına alındıktan sonra adliyeye götürülen HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ankara'da gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de getirildiği Diyarbakır'da adliyeye çıkarıldı. Taşçıer'in savcılıktaki işlemleri sürüyor.

ZEYDAN SAVCILIĞA ÇIKARILDI

-Gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan da Hakkari’ye getirilerek Savcılığa çıkarıldı. Zeydan'ın ifade işlemleri devam ediyor.