Magazin
17 Tem 2015 02:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Hazal Kaya mahkemeye başvurdu: 'Korkuyorum, beni koruyun'

Türkiye’de öğrenci olan 27 yaşındaki İranlı İsa Yazdan Karimi, Hazal Kaya’ya olan hayranlığının dozunu aşırıya kaçırınca oyuncu can güvenliğinden endişe ederek şikâyetçi oldu.

Hazal Kaya, kendisini sosyal medya hesabı üzerinden rahatsız eden ve işyeri adresine hediyeler gönderen İranlı hayranı İsa Yazdan Karimi’den şikayetçi oldu.

İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvuran oyuncunun koruma talepli dilekçesinde, Karimi Ailesi’nin ikametine ve kendisine yaklaşmaması için tedbir istedi.

Şikayet üzerine Facebook sayfasından “Ya Hazal’ım Ya Ölüm” mesajları atan, oyuncuya gönderdiği hediyelere iliştirdiği notlarda “aşkım, eşim, karım” yazan İsa Yazdan Karimi’nin şüpheli olarak ifadesi alındı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğrenci olan İranlı Karimi ifadesinde şunları söyledi:

“Kendisinin hayranıyım ve onu hiçbir surette yüz yüze görmedim. Kendisinin evine gitmedim. Fakat işyeri adresine hediye gönderdiğim doğrudur. Kendisini çok seviyorum, hatta evlenmek isterim. Kendisine kesinlikle zarar vermek istemem. Müştekiye herhangi bir kötü mesaj atmadım. Tamamen kendisine duyduğum hayranlık mesajları attım. Ailem babasıyla görüşmüş ve kendisini rahatsız etmeyeceğimiz söylenmiş. O günden beri kendisine mesaj atmıyorum. Durumun bu hale gelmesinden dolayı üzgünüm, pişmanım” dedi.

Mahkeme, Karimi Ailesi’nin 4 ay süreyle Hazal Kaya’nın evine ve işyerine yaklaşmamasına karar verdi.

Mahkemeye verilen dilekçede Hazal Kaya’nın bağlı olduğu ajansa giden İranlı Karimi’nin babası Yousef Yazdan Karimi’nin “Hazal ile oğlumun bir an önce görüşmesi lazım. Eğer görüşmezlerse oğlum intihar edecek. Okulu da bıraktı. Hazal’ın evinin oralarda yatıp kalkıyor” dediği öne sürüldü.