Televizyon
19 Kas 2012 09:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

HAYSİYETSİZ, VİCDANSIZ, YALAKA! SALİH MEMECAN'A ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Salih Memecan'ın açlık grevleriyle ilgili karikatürünü canlı yayında eleştiren Behzat Ç'nin yazarı Emrah Serbes, çok ağır konuştu.

Star TV’nin fenomen dizisi Behzat Ç’nin yaratıcısı Emrah Serbes,canlı yayında Sabah gazetesi karikatüristi Salih Memecan’ı yerden yere vurdu.

Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile bilenen ve aynı zamanda AK Parti milletvekili Nursuna Memecan’ın eşi olan Medya Derneği’nin kurucusu Salih Memecan, geçtiğimiz günlerde cezaevlerindeki açlık grevlerine karikatürüyle tepki toplamıştı.

AÇLIK GREVLERİNE PASTALI KARİKATÜR
 
Salih Memecan’ın karikatüründe üzerinde "Yaşasın Açlık Grevleri" yazılı bir pasta yürüyen bir kişi görünüyordu...
 
"Açlık Grevi üçüncü aya girer" başlıklı Bizimcity karikatüründeki pastalı adam, açlık grevi eylemcilerine  "Kutlayalım Arkadaşlar" diye sesleniyordu.


 
EMRAH SERBEST TOPA TUTTU
 
Sosyal medyada hayli tepki çeken bu karikatür, Behzat Ç’nin yaratıcısı, roman yazarı Emrah Serbes tarafından da canlı yayında çok sert eleştirilere maruz kaldı. Balçiçek İlter’in sunduğu Memleketin Hali programa katılan Serbes, karikatürü ve çizeri Memecan’ı topa tuttu; deyim yerindeyse açtı ağzını yumdu gözünü...
 
"HAYSİYETSİZ, VİCDANSIZ, YALAKA" : VİDEO
 
Karitür’ün çizeri Salih Memecan’a yönelik "Sen mizahçı değil olsa olsa ancak mizahın konusu olabilirsin" diye seslenen Serbes, Habertürk ekranlarında ağır sözler sarf etti.
 
"İsteseydim ben bunların istediği gibi diziler yazabilirdim ve hiç de çalışmadan köşeyi dönebilirdim.Ama şu an hayır diyorum. Biz bunu yazacağız. Birazcık vicdan sahibi olur insan. Böyle bir şey var mı? Salih Memecan’ın ölüm orucu karikatürü var. Pasta yapmış. Böyle bir vicdansızlık, haysiyetsizlik var mı?"
 
 "SEN ANCAK MİZAH KONUSU OLURSUN"
 
Bu sözlerin ardından Balçiçek İlter’in tüm çabalarına rağmen konuşmaya devam eden Serbes, Memecan’a şöyle seslendi:
 
  "Sen şimdi mizahçı mısın? Sen ancak mizahın konusu olursun. Şunu da söyleyeyim bütün dünyada, mizahçılar muhalif insanlardır. Hükümetin yanında bir mizahçı olamaz. Sen hükümetin yalakası olarak mizahçı olamazsın. Sen ancak Tayyip Erdoğan’ı güldürürsün. Salim Memecan ona diyorum. Böyle bir vicdansızlık, böyle bir haysiyetsizlik olur mu?"
 
Gündeme bakıyor. Mizahçı adam ne olup ne bittiğine bakar. Bu adam Tayyip Erdoğan’ın nasıl güldürürüm diye bakıyor. Tıpkı 10 yıl önce Ahmet Kaya hakkında ’Vay Şerefsiz’ manşeti atan Ertuğrul Özkök gibi, sen de 10 yıl sonra utanacaksın Salih Memecan, şu yaptıklarından utanacaksın."
 
ALTAYLI’YA DA ÇAKTI

 
"Burada konuşmak istemiyorum. Fatih Altaylı’nın yaptığını da biliyorsun. ’Parayı veren Ahmet’i çalar’ diye köşe yazısı yazdı. Şimdi utanıyorlar. Bunlar da 10 sene sonra utanacaklar."
 
Balçiçek İlter’in "Özkök utanıyor mu sence?" sorusuna ise Serbes şöyle yanıt verdi:
 
 
"Utanmıyor ki... Utanmıyor. Vay şerefsiz diye manşet atıyor ama utanmıyor."