Gündem
03 Eki 2013 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

HAYRİ KOZAKÇIOĞLU İNTİHAR MI ETTİ ÖLDÜRÜLDÜ MÜ? İŞTE ADLİ TIP RAPORU!

Eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümüyle ilgili olarak Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapor tamamlandı.

Milliyet Gazetesi muhabiri Musa Kesler'in haberine göre İstanbul Sarıyer’deki evinde 23 Mayıs’ta ölü bulunan eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu’nun ölümüyle ilgili olarak Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor tamamlandı.Raporda Kozakçıoğlu’nun ‘bitişik atışa bağlı ateşli silah yaralanması’ sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç, rapordaki tespitleri ve soruşturma dosyasındaki diğer bilgileri birlikte değerlendirerek Kozakçıoğlu’nun ölümünün intihar olup olmadığına karar verecek. Savcının vereceği karara göre dosya ya takipsizlik kararı verilerek kapatılacak ya da soruşturma cinayet şüphesiyle genişletilecek.

Kızının evinde ölü bulundu
Milletvekilliği görevinin ardından inzivaya çekilen Kozakçıoğlu, 23 Mayıs’ta İstanbul Sarıyer’de kızının evinde ölü bulunmuştu. İlk bulgulara göre Kozakçıoğlu’nun kendi ruhsatlı silahı ile kalbine tek kurşun sıkıp intihar ettiği değerlendirilmişti. Kozakçıoğlu’nun kanser hastalığına yakalanarak bunalıma girdiği, bunu ailesinden gizlediği de iddia edilmişti.

Cinayet şüphesi gündeme geldi
Terör örgütlerinin ölüm listesinde olması, ailesinin herhangi bir bunalım ya da sorununun olmadığını belirtmesi, Kozakçıoğlu’nun ölümünde cinayet şüphesini de gündeme getirmişti. Polis Kriminal Laboratuvarı, silah üzerinde yaptığı incelemede, “silahın dış yüzeyinin iz bırakmayan bir yapıda olduğunu, barut izinin silahın üzerine bulaşmadığını, silah üzerinde herhangi bir el izi bulunamadığını” belirlemiş, bu nedenle Kozakçıoğlu’na ait parmak izinin silahta bulunamadığı belirtilmişti. Kozakçıoğlu’nun vücudunda bulunan kurşunun, ‘yanındaki silaha ait olduğu’ da bildirilmişti.
Hayri Kozakçıoğlu, terörle mücadelenin en hareketli olduğu dönemde OHAL Valiliği, Tansu Çiller döneminde Doğru Yol Partisi milletvekili seçilmiş ve iki dönem milletvekilliği yapmıştı.