Gündem
30 Nis 2015 16:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:30

Hayrettin Karaman o iddiaları yanıtladı! "Hükümet benim fetvam ile mi amel ediyor?"

"Hükümet benim fetvam ile mi amel ediyor?" diye soran Hayrettin Karaman "ben müftü değilim" yanıtı verdi.

CNN Türk canlı yayınında Fermani Altun'un kendi hakkında söylediği "Cemevlerinin mâbed sayılmaması konusunda hükümet, Hayrettin Karaman'ın fetvalarına göre karar veriyor" sözlerine cevap niteliğinde bir yazı yazan Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, "Hükümet benim fetvam ile mi amel ediyor?" diye sordu ve "Ben bir müftü değilim" dedi.

İşte Karaman'ın yazısındaki o bölüm:

"Hükümet benim fetvam ile mi amel ediyor? Bir STK başkanı konuşuyor ve diyor ki: "Cemevlerinin mâbed sayılmaması konusunda hükümet, Hayrettin Karaman'ın fetvalarına göre karar veriyor".

Ben bir müftü değilim, Diyanet'in "Din İşleri Yüksek Kurulu" üyesi de değilim. Hükümet din konusunda bir bilgi almak isterse yanıbaşında Diyanet İşleri Başkanlığı var, oradan alır.

Ayrıca Alevilik açılımı ile ilgili birçok çalıştay yapıldı, bu çalıştayların yalnızca birinde ben bulundum, orada ve diğerlerinde birçok farklı görüş ve düşünce paylaşıldı, tartışıldı.

Hükümetin bunlardan da haberi ve bilgisi var. Ben hem orada hem de zaman zaman gazetedeki köşemde bu konudaki görüşümü yazıyorum; beğenen alır, beğenmeyen almaz; ama bir hükümet kararını bir kişinin görüşüne bağlamak çok naif bir manevradır veya savunma şeklidir.

Esasen araya fesatçılar girmese bu konu da ilgililer ile hükümet arasında samimi görüşmelerle çözüme kavuşacaktır, ama nasıl birleri çözüm sürecine karşı ise birileri de Alevî açılımını sabote etmek için elden geleni artlarına koymuyorlar."