Medya
11 Tem 2013 10:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

HAYRET KİTABI BEN YAZDIM SANIYORDUM! NAZLI ILICAK 'CEM KÜÇÜK' İLE FENA DALGA GEÇTİ!

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, hafta sonu Yeni Şafak'ta Cem Küçük'ün kendisi ile ilgili yazdıklarına çok sert bir yanıt kaleme aldı.

 "Bazı yazıları okuyunca üzülüyorum; onlar adına üzülüyorum." diyen Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, hafta sonu Yeni Şafak’ta Cem Küçük’ün kendisi ile ilgili yazdıklarına çok sert bir yanıt kaleme aldı.

Yılların tecrübeli ismi Ilıcak, Küçük’ün belaltı imalarla süslü yazısına verdiği yanıtta hem iddialarla dalga geçti hem de kıvrak kalemiyle Cem Küçük’ün isminden düşünüş tarzına kadar pek çok konuyla alay etti.

CEM KÜÇÜK YENİ ŞAFAK’TA NE YAZMIŞTI?

Cem Küçük, Nazlı Ilıcak’ın Başbakan Erdoğan tarafından kızağa çekilmiş bir güvenlik bürokratı ile sık sık görüştüğünü, yazılarındaki kaynağının bu bürokrat olduğunu ileri sürmüştü.

Küçük, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da bir dönem benzer ilişkiler içinde yer aldığını şimdi de onun ceremesini çektiğini yazarak ilginç bir de imada bulunmuştu.

Küçük yazısında şunları yazmıştı:

HER HAFTA SONU EVİNDE AĞIRLIYOR

"Nazlı Hanım bir dönem etkili konumda bulunan bir güvenlik bürokratıyla son birkaç yıldır çok sık görüşüyor. Hatta bu kişiyi her hafta sonu evinde ağırlıyor. Bu güvenlik bürokratı Başbakan Erdoğan’ın kızağa çektiği biri. Ama Nazlı Hanım’ın yazdığı yazılar ve kitaplarının kaynağı bu bürokrat.

BELLİ İNTERNET SİTELERİNE MANİPÜLASYON HABERİ YAPTIRIYORLAR

Aynı bürokrat belirli internet siteleri üzerinden manipülasyon haberler yaptırıyor. Başbakan ve hükümet aleyhine faaliyet yürütüyor. Bu siteler Nazlı hanımın Başbakan aleyhindeki yazılarını hep manşete çekiyorlar. Bunların varlık sebebi hükümet aleyhine yayın yapmaları ve sürekli olarak Başbakan’a giydirmeleri. Bu tür manipülasyonlara alet olan gazeteciler de haliyle manipülasyonun bir parçası oluyorlar.

BALBAY VE ÖZKAN DA BÖYLE KULLANILDILAR

Mustafa Balbay ya da Tuncay Özkan gibi isimler benzer operasyonlarda böyle kullanıldılar. Şimdi bunun bedelini ödüyorlar."
 
İşte Ilıcak’ın "Gezi olayları mihenk taşı oldu benim için" dediği yanıtından çarpıcı bölümler:

CEM KÜÇÜK DİYE BİRİ

Yeni Şafak’ta Cem Küçük diye biri yazıyormuş ve geçenlerde benden söz etmiş. Twitter sağ olsun, takipçilerim yazıyı paylaştı. Sadece Cem’e özgü bir tavır olsaydı, üstünü siler geçerdim ama, bu camiada yaygın bir üslûp haline geldiğinden bir çift söz sarf etme gereğini duydum.

Ne yapıyorlar?
1) Takım zihniyetiyle hareket ediyorlar.
2) Farklı bir fikir seslendirince, sizi, "düşman" ilân ediyorlar.
3) Düşünceye düşünceyle karşılık vereceklerine, komplo teorileri icat ediyorlar; ya da sizi "bel kemiksiz", "dönek", "satılmış" diye damgalıyorlar.

GEZİ BENİM İÇİN MİHENK TAŞI OLDU

Gezi olayları mihenk taşı oldu benim için. İktidar ve onu destekleyen medyanın "Faiz Lobisi", "Zello çetesi", "Dış mihraklar", "İşbirlikçiler", "Darbe tahrikçileri" vs. gibi açıklamalarını mesnetsiz buldum ve kendi zaviyemden iktidarın ne yapması gerektiğini izah ettim. Tekrar edeyim: Gezi bir öfke patlamasıydı ve hoşgörüyle çözülecek bir durum, inatlaşma sebebiyle krize dönüştü. "Ne değildi?" derseniz, darbe zemini yaratmak için organize bir hareket katiyen değildi. Bir muhalif çığlıktı. Bu eylemlere eklemlenenler ve istifade etmeye gayret edenler oldu ama, her halükârda ardında, -bir avuç insan istisna edilirse- darbe niyeti yoktu.

CEMAATÇİ OLDUĞUM İÇİN BÖYLE DİYORMUŞUM

Her neyse... AK Partili medya mensuplarının, ya da AK Parti sempatizanlarının bir bölümü, Gezi olaylarını bu şekilde yorumlamamı "Cemaatçiliğime"!!! bağladı. Oysa Fethullah Gülen ilk başta Gezi olaylarına hiç de sıcak bakmadı. Ama olsun... Uysa da uymasa da onlara göre hava hoş. Zaten komplo teorisi böyle bir şey. Mantık, muhakeme, yerini kesin hükümlere bırakıyor. Akıllı telefon uygulaması Zello’dan bir çete yarattılar. Faiz Lobisi diye hayali bir düşman icat ettiler. "Çarşı"ya örgüt dediler.

CEMAAT AK PARTİ İÇİN DOST KUVVET AMA BEN...

Diyelim ki Cemaatçiyim. Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret eden kim: Bülent Arınç. Türkçe Olimpiyatlarının kapanış törenine koşup giden kim: Tayyip Erdoğan. "Gökten ne yağar ki yer kabul etmez" diyen ve Fethullah Hocayı hayli yüksek bir mertebeye yerleştiren de Erdoğan’ın ta kendisi. Demek AK Parti camiasında Gülen "dost kuvvetler"den. Ama ben, Cemaatçi sıfatımla, Gezi eylemlerinde iktidarın kuyusunu kazıyorum... İddia bu! Yoksa yolunu şaşırmış bir Cemaatçi miyim, neyim?

HAYRET KİTABI BEN YAZDIM SANIYORDUM

Cem Küçük’ten öğrendim ki, meğer "Her Taşın Altında The Cemaat mi var?" kitabımı bir "Cemaatçi polis", Ali Fuat Yılmazer yazmış.
Hayret, kendim yazdım sanıyordum; yanılmışım.

Meğer Ali Fuat Yılmazer her hafta sonu evime geliyor, beni AK Parti iktidarı aleyhine şartlandırıyormuş.
Hayret! Hafta sonlarını çocuklarımla, torunlarımla, arkadaşlarımla geçirdiğimi sanıyordum. Bu hususta da yanılmışım.

CEM KÜÇÜK’TEN DAHA İYİ BİLECEK DEĞİLİM YA

Meğer Ali Fuat Yılmazer Cemaatçiymiş... Tanıdığım kadarıyla, ne kendisi, ne de ailesinin fertleri Gülen camiasındaki insanlara pek benzemiyor. Ama Cem Küçük’ten daha iyi bilecek değilim ya! Onun kaynağı, Fethullahçı polis listesinin yayınlandığı Doğu Perinçek’in Aydınlık gazetesi. (El hak! Güvenilir bir kaynak)
Ben, Ali Fuat Yılmazer’in Gezi olaylarında polisi haklı bulduğunu sanıyordum. Kendisi de Emniyet mensubu ya! Meğer,"Polis orantısız güç kullanıyor" diye beni tahrik ve teşvik eden Ali Fuat Yılmazer’miş!

KÜÇÜK DİYE KÜÇÜMSEMEYELİM BÜYÜMESİNİ BEKLEYELİM

Her şeyi biliyor Cem Küçük... Sakın "Cemaatçi" olan kendisi olmasın. Kerameti, belki bu mensubiyetten kaynaklanıyor. Benim adıma düşünüyor; benim bilmediğimi biliyor; fark etmediğimi fark ediyor. Her şeyi çözmüş zihninde. Dost kuvvetler, düşman kuvvetler, Zello çetesi, Faiz Lobisi... Kerameti kendinden menkul demeyelim.

Adı "Küçük" diye, küçümsemeyelim. Ya büyümesini bekleyelim; ya da "Küçük" adamlar da büyük düşünebilir diye, -Orhan Baba gibi- bir teselli verelim.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...