Gündem
14 Tem 2015 16:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Hayko Bağdat'tan Melih Gökçek'e 'nefret söylemi' davası!

Gazeteci yazar Hayko Bağdat, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, kendisine yönelik nefret söyleminde bulunduğu için dava açtı.

Gökçek 17 Mart 2015'te, Twitter üzerinden Alman milletvekili Cem Özdemir’e yönelik “alman yeşiller partisi mv’ne merakımdan soruyorum…lütfen cevap ver cem özdemir…senin kökenin ermeni mi?” mesajını yazdı. Bağdat da buna karşılık “Cevap ver Cem Özdemir ???”, “Abi senin için Ermeni diyolla?”, “melihgokcekermeniymiş Bağrıma taş basıp deyiverdim”, “Sana resmen Ermeni dedim. Dava aç bence?@06melihgokcek”, “Başkenti resmen Ermeniye vermişler Yazıklar olsun…”, “Abi Pazar günü bekliyorum kiliseye? @06melihgokcek”, “Hep beraber yastayız… #melihgokcekermeniymiş” diye tweetler attı.

Bunun üzerine Gökçek, bu tweetleri referans alarak Bağdat’a 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gökçek, açtığı davada “dava konusu yapılan sözler tamamen hakaret ve iftira etmeye yönelik fiillerdir ve müvekkilim şahsında, kişilik haklarının zedelenmesinden ötürü zarara sebebiyet vermiştir…” dedi.

BAĞDAT KARŞI DAVA AÇTI
Bağdat, Gökçek’in hem daha önce attığı tweetler ve sarf ettiği cümleler, hem de kendine açtığı davada Ermeni sözcüğünün bir hakaret ve iftira niteliğinde olduğunu belirtmesinin kişilik onuruna açık bir saldırı olduğunu belirterek karşı dava açtı.
Bağdat, Gökçek’e açtığı karşı davada Gökçek’in kendisinden istediği 10 bin liralık tazminatı geri vermesini talep etti.

Gökçek'in Ermenilerle ilgili diğer söylemleri
Dava dilekçesinde Gökçek’in Ermenilerle ilgili diğer söylemleri de yer aldı.
Gökçek Twitter'da “Doğu’da Kürt geçinip aslında kökeni ateist Ermeni olanlar var” ve “Gezicilerin arkasında Rumlar ve Ermeniler var” mesajlarını paylaşmıştı.


Gökçek'in katıldığı TV programlarındaki söylemleri ise şöyleydi:
“HDP listesinde 100 Ermeni milletvekili adayı var. Parlamentoya girecek olurlarsa ilk işleri Avrupa Parlamentosu’na gidip Ermenistan’ın özgürlüğünün verilmesi isteyecekler. Bunların önümüzdeki 4 sene içindeki planları budur….Güneydoğu’daki bütün Kürtleri kaçırmak için baskı yapacaklar, öldürecekler, dövecekler, tehdit edecekler böylece Doğu ve Güneydoğu’yu boşaltıp Ermenilere kalmasını sağlayacaklar. Yapacakları plan bu….Kobane olaylarında 6-7 Ekimde Kuran, Kuran kursu, cami yaktılar. Hiç Kürt, Müslüman cami yakar mı? Ateist, Zerdüşt, Marksist olan Ermeniler yakar. Bunlar Kurana, camiye düşmanlar…Seçimden sonra Ermeni PKK’yı tarihe gömeceğiz…”