Kültür Sanat
28 Haz 2022 12:41 Son Güncelleme: 28 Haz 2022 16:40

Hayırsever ünlü mimardan alkışlanacak hareket

Ünlü mimar Zuhal Uğurtay Ayaydın’ın, Hayy Kitap Edebiyat’dan çıkan ‘Sen’i Okumak’ adlı kitabı çıktıktan 24 gün sonra ikinci baskısına geçti.

Ünlü mimar Zuhal Uğurtay Ayaydın’ın, Hayy Kitap Edebiyat’dan çıkan ‘Sen’i Okumak’ adlı kitabı çıktıktan 24 gün sonra ikinci baskısına geçti.

Psikoloji ve felsefe içerikli denemelerden oluşan kitabının ilk baskısının telif gelirini Ayaydın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladı.

Zuhal Uğurtay AYAYDIN; 1980 yılında Isparta’da doğmuştur. Lise eğitimini Isparta Fen Lisesinde tamamladıktan sonra, Mimar Sinan Üniversite’sinde Mimarlık Eğitimi aldı. Yüksek lisans tez programını Renkler üzerinde tamamlayan Zuhal Uğurtay Ayaydın, Merkezi Alanya’da olan ofisinden; Türkiye’nin her bölgesinde yer alan sayısız tasarım projelerini ve yap-sat inşaat işlerini devam ettirmektedir. (www.gecitproje.com). 2019 yılında Alanya’da alternatif turizme hizmet etmek üzere şirket ortakları ile eşsiz mimarisi ile her kesimin beğenisini toplayan Algora Otel’in inşaatını tamamlayıp işletmeye açmışlardır.(www.algorahalalhotel.com).

SEN’İ OKUMAK
Kitapta insana dair pek çok deneyimlemenin sonucunda oluşabilecek ruh hallerinden bahsedilmektedir. Tabi ki bir paket program gibi sınırlı bir tanımlama söz konusu değildir. Kitapta; gerçek canın keşfi sırasında, ipucu niteliği oluşturabilecek bazı deneyimlere dikkat çekilmek istenmektedir.

Görünenin ardında ki SEN’i tanımak gerçek benliğin keşfi ve özgür bir ruhun en büyük sırrıdır. Kitapta; okuyucuya bu yolculukta eşlik edilmek istenmektedir.