Medya
11 Ağu 2011 04:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

HAYIRLI OLSUN ÇİÇEĞİM, LAVANTA KOLONYAN YOLDA! UMARIM ASANSÖR OLMAZ!

Fehmi Koru'nun Star Gazetesi'ne transferinin ardında yatan sebepleri yazan Oray Eğin köşe yazısına bir de not düştü...

Fehmi Koru'yla helalleşme

Fehmi Koru ve alter ego'su Taha Kıvanç kısa süre önce yazmaya başladıkları Zaman gazetesinden ayrılarak Star'a geçti. Kimse üzerinde durmuyor ama Yeni Şafak'tan gönderildikten sonra da Star almak istemişti Koru'yu. 12 Haziran öncesi bu transfer gerçekleşmedi: Yeni Şafak'tan Koru'yu hangi güç attırdıysa, Star'a aynı güç aldırmadı.
Şimdi bu gecikmiş transfer 'helalleşme' vaadiyle açıklanabilir mi?
12 Haziran sonrası helalleşildi Koru'yla, bu sayede de daha rahat yazabileceği bir gazeteye geçti...
***
Acaba bir 'ara istasyon' olarak gördüğü Zaman'dan ayrılmasının altında da 'helalleşme' vaadinin bir başka yorumu yatıyor olabilir mi?
Aslında Zaman gazetesi ve Cemaat çok sevmez Koru'yu. Yıllar önce para için davayı sattığını, gazeteyi bıraktığını düşünürler ve bu ihaneti unutmazlar.
Ortada kalınca büyüklük gösterip yer açtılar Koru'ya. Eğer Zaman gazetesi olmasa yazacak hiçbir yer bulamayacak, affedilmeyi evinde bekleyecekti. 'Yatacak yer, önüne de bir kap yemek' misali bir köşede tuttular. Bir gün bile başmisafir muamelesi görmedi, göremezdi zaten.
Sonra 12 Haziran seçimleri geldi. Başbakan 'helalleşme' dedi, Cemaat da bu yönde sinyaller verdi. Eski düşmanlıklar, rövanş, çatışma sona ersin diye adım atıldı. Aşırı uçları törpülediler, hadleri aşanı gerektiğinde ekrandan bile çektiler. Bu konuda kararlılar; aralarında Ali Kıran Baş Kesen istemiyorlar artık. Kraldan çok kralcı insanların Cemaat algısına zarar verdiklerinin farkındalar.
Ancak Fehmi Koru hala eski hesapları, düşmanlıklarıyla varolan bir isim. Sermayesi bu. 'Onu atın beni alın'cı. Bu düşmanlık, sertlik ister istemez bir 'doku uyuşmazlığı'na yol açtı. Zaman gazetesinde kol kırılır, yen içinde kalır. Dışarıya 'Her şey yolunda' mesajı verilir. Ama emin olun bu ayrılık yansıtıldığı kadar mutlu bir boşanma değil.

Not: Sevgili Fehmi, yeni gazeten hayırlı olsun. Umarım asansör olmaz, birinci ligde oynamaya devam edersin. Hayırlı olsun çiçeğim ve lavanta kolonyan yolda.

Oray Eğin/Akşam