Kitap
30 Mayıs 2017 16:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Haydarpaşa'da kitap günleri başlıyor!

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kitap Günleri, 3-11 Haziran gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kitap Günleri, 3-11 Haziran günlerinde tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi tarafından geçen yıl ilk kez tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen ve 100 bin okurun ziyaret ettiği Kitap Günleri, bu yıl yine Haydarpaşa Garı’nda düzenlenecek. 200’e yakın yayın evinin stand açıp 835 yazarın imza gününde okurla buluşacağı garda kitap günlerinde şiir, sinema, politika, edebiyat, sağlık, beslenme, hayat konulu 86 söyleşi yapılacak.

Açılışı 3 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’de yapılacak olan Kitap Günleri’nin bu yıl ki onur Füruzan. “Parasız Yatılı” ile Türkiye edebiyatına büyük katkı sağlamış olan Füruzan, açılış günü imza standında okurlarıyla buluşacak.

Kitap Günleri’nde “Yayıncılık Onur Ödülü” ise 30 yıla yakın Cumhuriyet gazetesinde çalışan, 7 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Turhan Günay’a verilecek. Günay’ın ödülünü çalışma arkadaşları ve ailesi alacak. Çizgi Roman Ödülü ise Karaoğlan’ın yaratıcısı Suat Yalaz’a verilecek.

3 ve 11 Haziran tarihleri arasında saat 11.00 - 22.00arası ziyaret edebilecek Kitap Günleri’nde herkesin ilgisini çekebilecek farklı isim ve etkinlikler var. Aralarında Ahmet Ümit, Arda Türkmen, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Ercan Kesal, Fatih Portakal, İoanna Kuçuradi, İbrahim Kaboğlu, Mert Fırat, Merdan Yanardağ, Murathan Mungan, Nihat Sırdar, Özgür Mumcu, Sunay Akın, Türkan Şoray gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbullularla buluşacak.



Okurların vagonlarda kitap okuma, söyleşilere katılma ve yazarlarla buluşma olanağı bulacağı Kitap Günleri boyunca, özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği karikatür, Felsefe, Origami, Yaratıcı Yazarlık, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyeleri düzenlenecek.

Kitap Günleri’ne ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, şunları söyledi:

"Haydarpaşa garı Anadolu’dan çeşitli hayallerle gelen insanların ilk kapısı oldu. Kitaplar da bizim yaşama açılan kapımızdır. Bir zamanlar Anadolu’ya açılan kapı olan Haydarpaşa’da, hayata açılan kapı olan kitaplarla buluşmak çok anlamlı. Geçen yıl Kitap Günleri’ne gelip ağlayan insanları gördük. İnsanlar buraya sadece kitap fuarına gelir gibi değil evine gelir gibi geldi. Anılarını tazeledi. Vagonlarda oturup dinlendi, kitap okudu. Söyleşilere katıldı, yazarlarla tanıştı sohbet etti. İlgi nedeniyle bu yıl kitap günlerinin süresini uzattık. Ben bütün İstanbulluları bu tarihi atmosferi yaşamaya ve kitaplarla kucaklaşmaya çağırıyorum”.