Gündem
23 Mayıs 2018 12:30 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

Haydar Baş'ın gazetesinden Kılıçdaroğlu'na şok suçlama: “Atatürk olsa CHP listesine giremezdi!”

BTP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Mesaj gazetesi bugünkü sayısında Kılıçdaroğlu'na kumpas suçlaması yöneltti.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılma yeterliliğine sahip Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) seçime katılmama kararı almıştı.

BTP’den gelen açıklamalarda, CHP’den Millet İttifakı için teklif yapıldığı, BTP lideri Haydar Baş’ın milletvekili adaylığı sırasının da belirlendiği söylenip daha sonra kapıların kapandığı ifade edilmişti.

BTP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Mesaj gazetesinin bugünkü sayısında CHP’ye yönelik ittifak tepkileri sürdü.

“SİSTEMİN İLK MAĞDURU VE İLK KUMPAS KURULAN PARTİSİ”

Yeni Mesaj gazetesi başyazarı Muharrem Bayraktar “Kılıçdaroğlu kumpası” başlıklı yazısında, “24 Haziran seçimlerine az bir zaman kala bugüne kadar alışık olmadığımız bir seçim sistemi ile karşı karşıyayız. Ve yeni seçim sisteminin ilk mağduru ve ilk kumpas kurulan partisi de ortaya çıkıyor: Bağımsız Türkiye Partisi” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU BU SÜREÇTE HANGİ GÜÇLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTI?”

“Son 3 hafta boyunca yaşadığımız gelişmeler ışığında görüyoruz ki, Kılıçdaroğlu tarafından BTP’ye resmen tuzak kurulmuş” diyen Muharrem Bayraktar şunları yazdı:

“Sizden hiç bir talebi ve beklentisi olmayan bir partiye teklifte buluyorsunuz, talebinize sıcak bakılıyor, görüşmelerde bir sonuca ulaşılıyor ama son anda ‘Bu iş olmaz!’ diyorsunuz.

BTP bir fikir partisi, Haydar Hoca bir fikir adamı. Haydar Hoca iliklerine kadar Atatürk işlemiş bir Cumhuriyet sevdalısı. Bütün bu olayları sadece Haydar Baş’a değil Atatürk’e yapılmış bir ihanet olarak görmek lazım.

Ve mesele bu kumpasın merkezinde kimin ya da kimlerin olduğudur.

Hangi uluslararası güçler, hangi Atatürk düşmanları, hangi millet düşmanları BTP gibi partiyi 25 gün boyunca profesyonelce oyalayıp sonra da ‘Biz yokuz’ dedirtti?

Kılıçdaroğlu bu süreçte hangi güçlerle işbirliği yaptı?

Bu olaylara CHP’nin duyarlı ve vatansever seçmeninin önemli bir bölümünün de büyük bir tepki içinde olduğunu ve bu davranışı ile Kılıçdaroğlu’nun asıl darbeyi CHP’ye vurduğunu söylediklerini biliyoruz.

Ama bu tezgâhı kuranlar bilmiyorlar ki, ‘yel kayadan bir şey koparamaz.”

“ALLAH, İNTİKAM ALICILARININ EN BÜYÜĞÜDÜR”

Yeni Mesaj yazarı Yusuf Karaca ise “Atatürk olsa CHP listesine giremezdi!” başlıklı yazısında “BTP’ye tuzak kurduklarını sanıyorlar ama en büyük tuzağa kendilerinin düştüklerini, oturdukları koltuklarda düştüklerinde görecekler. Allah, intikam alıcılarının en büyüğüdür. Özellikle Kılıçdaroğlu, bu günü unutmasın!.. Ayrıca unutmasın ki, ‘siyaseti son nefes için yapan’ ve ‘vatan müdafaası’ olarak gören Sayın Haydar Baş, mahzun olmayacak ve üzülmeyecek. Çünkü ‘Allah’ın dostlarına korku yoktur ve onlar mahzunda olmayacaklar’. Amerikan’ın ve İngiltere’nin dostlarında ise hep korku ve hüzün olacak” ifadelerini kullandı.