Kültür Sanat
31 Eki 2019 10:00 Son Güncelleme: 31 Eki 2019 10:14

"Ahmet İki Gözüm" filmi vizyona girecek mi?

Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan "Ahmet İki Gözüm" filminin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, film hakkındaki iddiaları yanıtladı. Şavata, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın kendilerinden para istediği iddialarını yalanladı ve filmin en kısa sürede vizyonda olacağını söyledi.

19 yıl önce Paris’te geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Ahmet Kaya’nın hayatı, ailesinin karşı çıkmasına rağmen geçtiğimiz ay filme alınmaya başlamıştı. Filmde Kaya'yı şarkıcı Özgür Tüzer canlandırırken Kaya’nın gençlik aşkına oyuncu Aleyna Solaker hayat verdi.

Ahmet Kaya’nın hayat hikâyesinin anlatıldığı “Ahmet İki Gözüm” filminin, sanatçının ailesi ve yapımcı arasındaki maddi anlaşmazlık nedeniyle rafa kaldırıldığı öne sürülmüştü. Anlaşmazlığa, Gülten Kaya’nın yapımcıdan 2 milyon Türk Lirası istemesinin neden olduğu iddia edilmişti.

Independent Türkçe, “Ahmet İki Gözüm” filminin yönetmenlerinden Gani Rüzgar Şavata’ya ulaştı. İddiaları yalanlayan Şavata, Gülten Kaya'nın kendilerinden para istemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

"Ahmet İki Gözüm"ü daha önce 29 Kasım olarak duyurulan vizyon tarihine yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Şavata, şu sözleri söyledi:

Filmin rafa kaldırıldığı iddiaları yalan. Filmimiz en kısa zamanda vizyondaki yerini alacak.
Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Gülten Kaya’ya çağrıda da bulundu. “Bu film Gülten Kaya'nın, bu film hepimizin filmi” diyen yönetmen Şavata, Ahmet Kaya'nın yaşadığı olayları bire bir yansıttıklarını belirtti.