Gündem
10 Haz 2010 15:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

''HAYASIZCA TRT'YE SALDIRANLARIN KİM OLDUĞU BELLİDİR!'' TRT'DEN HABERTÜRK'E MAAŞ YANITI!

TRT, Tayfun Talipoğlu ile Fatih Altaylı arasında patlak veren gerginliğin ardından iddia ve eleştirilere ilişkin sert bir açıklama yaptı.

KAMUOYU DUYURUSU
                                               
Son günlerde TRT’de program yapan bir yapımcı üzerinden, TRT ve TRT yönetimi aleyhine yazı yazıp; kamuoyuna “yalan” bilgiler aktarılmıştır. Gerçeklerin anlaşılıp; “yalanların” ve “yalancıların” ortaya çıkması için aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

TRT’nin 12 televizyon kanalında;

Günde ortalama 453 adet;

Haftada ortalama      3 bin 171 adet;

Ayda ortalama 13 bin 590 adet program yayınlanmaktadır.

TRT, her yayınladığı programın maliyetini, izlenirliğini, kamu yararını analiz etmektedir. Bu güne kadar TRT programlarında alınan ücretler aleyhine tek bir dava kaybedilmemiş olup; yapılan tüm denetimlerde olumlu raporlar yazılmıştır.

Bazı yazarlar, kişisel kızgınlığı olan bir yapımcıyı yıpratıp; TRT kurumuna ve TRT yönetimine zarar vermek için okuyucusuna yalan ve yanlış bilgiler sunmaktadır.

Haftada 25 bin TL’lik program, Türkiye yayıncılık standartlarına göre ortalama bir fiyattır. Yine aynı programcının TRT’ye her hafta yaptığı (Nasılsınız?) programından ücret almadığı saklanmaktadır.

TRT’de program yapan yüzlerce kişiden birini hedef seçip; TRT’yi ve TRT yönetimini yıpratmak ancak kişisel menfaat duygularıyla açıklanabilir.

Televizyon dünyasının yıldızlarına astronomik fiyatlar ödeyip, banka batıran yayıncıların; batırdıkları bankaların zararlarını halka ödettiklerini tüm kamuoyu bilmektedir.

TRT’ye program teklifi verip de, teklifi kabul olmayınca; hayasızca TRT’ye saldıranların kim olduğu da bellidir.

TRT Kurumu ve TRT yönetimi, mesnetsiz iddialarla “TRT yüksek ücret ödüyor” yalanlarıyla kamuoyunu yanıltan bu kişilere, hukuk önünde hesap soracaktır.

Kamuoyuna duyurulur