Polemik & Kulis
28 Haz 2015 23:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

‘Havuz medyası’nda şok sansür: ‘Davutoğlu’na oy yok’ yazısı uçuverdi!

‘Havuz medyası’ olarak bilinen gruptan Aktüel’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yerden yere vurulduğu yazı derginin internet sitesinden apar topar kaldırıldı.

Sabah yazarı Hilal Kaplan’ın eşi Suheyb Öğüt’ün Aktüel’in sitesine dün eklenen ‘Bravo Hocam! Bravo!’ başlıklı yazısı, “Hocam, sizin bu partide tek bir rolünüz vardı: O da Erdoğan’a vekalet etmekti. Sonra da başkanlık sistemi için mücadele etmekti. Ama yapmadınız…” ifadeleriyle başlıyor.

AK Parti’nin aldığı oyların tamamı yalnızca bu adamın hatırına

Davutoğlu’nun seçim sürecinde ‘Onlar konuşur AK Parti yapar’ diyerek işin içinden çıkacağını zannettiğini savunan Öğüt, şöyle devam ediyor: “Evet “onlar” konuştular; hem de yekvücut halde; sadece ve sadece Erdoğan hakkında! Ve malum pek de iyi konuşmadılar. “Diktatör” dediler, “hırsız” dediler, “seni başkan yaptırmıycaz! Yaptırmıycaz! Yaptırmıycaz!” dediler. Hasılı kelam, neticede hakikaten onlar sadece konuşmuş oldu, AK Parti de (yüzde 41) “yapmış”… Nitekim “Erdoğan” dediğimizde, tek başına yüzde 52 oy almış bir siyasetçiden bahsediyoruz! AK Parti’nin şu zamana kadar aldığı oyların tamamı yalnızca bu adamın hatırınadır. Bunu Abdullah ve Hayrunnisa Gül çifti anlamadı. Bâri siz anlasaydınız. Anlamadınız.”

İlk dakikada golü yedi

Bunun yerine Erdoğan’la cedelleştiğini (didişmek, tartışmak) söylediği Davutoğlu’nu ‘partiyi aciz göstermekle’ suçlayan Öğüt, “Anketler dibe vurdu. Sustunuz… Lakin artık işten geçmişti. Seçim sonunda, işte o dipteki anket puanından birkaç puan yukarısını alabildiniz ancak. Ve emin olun: Şayet Erdoğan meydanlara inmeseydi, o fazlayıdı alamaz, kendinizi çok daha diplerde bulurdunuz” diyor.

AKP’nin seçim sloganlarından biri olan ‘Yeni Türkiye’de ikinci yarı’nın pek iyi başlamadığını ve Davutoğlu’nun ilk dakikada golü yediğini dile getiren Öğüt, hata olarak gördüğü noktaları şöyle sıralıyor: “Koskoca İstanbul’da; HDP’nin MHP’den çok oy aldığı İstanbul’da, bir tane bile güçlü Kürt temsiline sahip aday göstermediniz. Bölgedeki Kürtlerin gönlünü okşayacak tek bir söylem geliştiremediniz. Üstüne üstlük Erdoğan’a CHP’den bile fazla muhalefet eden, Erdoğan’ı, yeniçeriler tarafından boğdurulup katledilen III. Selim’le özdeşleştiren Economist gibi mel’un ve bir o kadar Siyonist bir dergiye röportaj verdiniz. Erdoğan’ın o darbedar Aydın Doğan’la savaştığı bir zamanda, bu muhteremin arkasında duran sermaye babalarının ayağına bile gittiniz.”

Gül’le yedi sene boyunca yaşadığından daha fazla krizi üç ayda yaşattınız

Davutoğlu’nun Erdoğan’a merhametsizce sırtını döndüğünü öne süren Öğüt şöyle devam ediyor: “Erdoğan’ın Gül’le 7 sene boyunca yaşadığından daha fazla krizi 3 ayda bu ülkeye tecrübe ettirmeyi başardınız. Yazık ettiniz. Hem de çok yazık ettiniz… Bir hoca olarak size sonsuz bir hürmetim var. Ama ben bundan sonra sizin riyasetinizdeki bir AK Parti’ye katiyen oy vermeyi düşünmüyorum. Benim oyum Erdoğan’a.”

Davutoğlu’nun ‘iflah olmayacağını’ anladım

Bu yazıyı seçimlerden bir gün sonra 8 Haziran’da kaleme aldığını dile getiren Öğüt, ‘Kol kırılır yen içinde kalır ve aman fitne çıkmasın işgüzarlığıyla’ köşesine koymaktan vazgeçtiğini belirtiyor.

“Belki hoca, seçimden sonra boyunun ölçüsünü almış olur da, seçimden önceki hatalarından tövbe eder diye az da olsa bir ümit taşıdım içimde” diyen Öğüt, Davutoğlu’nun ‘iflah olmayacağını’ anladığını belirtiyor.

Erdoğan’ın seçim öncesinden daha fazla hedef tahtasında olduğunu ancak Davutoğlu’nun sessiz kaldığını savunan Öğüt yazısını şu ifadelerle sonlandırıyor: “Beştepe’deki iftar masasını bile türlü yalan ve iftiralarla dillerine dolayıp Erdoğan’a bel altı ne kadar vuruş varsa hepsini yapmaya kendini adamış bir pislik arsız arsız geziyor ortalıkta.. Hocamda ses yok! Hocamdan seçim sonrasında duyduğum tek bir ses var: O da, Erdoğan’a edilmedik hakaret bırakmayan, bizzat Bilal’i kurban olarak isteyen Bahçeli’yi büyük bir coşkuyla alkışlarken çıkardığı el çırpma sesi…”

Yazı apar topar kaldırıldı

Öğüt’ün Davutoğlu’nu yerden yere vurduğu bu yazı yayınlanmasından sadece birkaç saat sonra Aktüel dergisinin internet sitesinden kaldırıldı. Söz konusu yazı, Melih Altınok ve Kurtuluş Tayiz gibi AKP’ye yakın köşe yazarları tarafından da Twitter üzerinden paylaşılmıştı.



Kaynak: diken.com.tr