Televizyon
23 Mayıs 2014 22:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

'Havayı koklayan adam' belgeselci oldu! (Medyaradar/Özel)

CNN Türk hava durumu sunucusu ve editörü Bünyamin Sürmeli, büyük ses getiren Alaska ve Arizona belgesellerinin ardından şimdi de Kenya ve Tanzanya belgeselini izleyiciyle buluşturuyor.

“Havayı Koklayan Adam” olarak tanınan Sürmeli’nin hazırlayıp sunduğu “Bünyamin Sürmeli Kenya’da” ve “Bünyamin Sürmeli Tanzanya’da” belgesellerinde; Nairobi, Masai Mara (Serengeti), Mombasa, Zanzibar, Safari alanları, modern yaşamdan uzak kalmış kabileler ve Afrika’nın hayranlık uyandıran doğal güzellikleri ekrana taşınıyor.

Afrika Boynuzu sınırları içinde kalan ve kuraklıkla boğuşan Kenya ile Tanzanya’daki iklim değişimi ve kuraklığın bölge üzerindeki yansımaları izleyenlere aktarılıyor. Belgeselde yerel motiflerin yanı sıra teneke evleri ve modern şehir hayatıyla Kenya’nın iki farklı yüzü de ekrana geliyor. Programda Hint Okyanusu’nun yanı başındaki Kenya ve Tanzanya’dan turistik alternatifler de sunuluyor.

Beş bölüm halinde yayınlanacak olan “Bünyamin Sürmeli Tanzanya’da” belgeseli ilk bölümüyle 24 Mayıs Cumartesi günü saat 23.30’da CNN Türk’te.