Gündem
09 Ağu 2016 20:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:27

Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ü saklayan gazeteci kim çıktı?

Adil Öksüz'ü saklayıp kaçmasına yardımcı olan iki FETÖ imamı ve gazeteci tutuklandı!

Darbe girişimi sırasında Ankara’da Akıncı Hava Üssü’nde yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen ve 'Akıncı'ya tarla bakmaya gittiğini' savunup serbest bırakılan FETÖ’nün ’hava kuvvetleri imamı’ Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün kaçışına yardımcı oldukları gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı. Tutuklanan isimlerden birisi gazeteci Erdal Şen…

Darbe girişimi sırasında Ankara'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen ve 'Akıncı'ya tarla bakmaya gittiğini' savunup serbest bırakılan FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün kaçışına yardımcı oldukları gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Adil Öksüz ile hısımlık ilşkisi olduğu belirtilen Ali Sami Yıldırım, Erdal Şen ve İlhan Yıldırım gözaltına alındı. 3 şüphelinin Adil Öksüz'ün Üsküdar ilçesindeki bir binada kaçıp saklanmasına yardım ettikleri belirtildi.



ERDAL ŞEN SON OLARAK MEYDAN GAZETESİ'NDE ÇALIŞMIŞ

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, şüphelilerden Erdal Şen'in gazeteci olduğu, bir süre Habertürk Gazetesi Ankara temsilcisi olarak görev yaptığı son dönemde ise Meydan Gazetesi'nde çalıştığı öğrenildi. Kurulduğu günden beri Habertürk Gazetesi Ankara temsilciliği görevini yürüten Muharrem Sarıkaya 7 Ekim 2012'de görevden alınmış yerine Erdal Şen getirilmişti.

Diğer şüphelilerden İlhan Erdem'in FETÖ/PDY'nin Kanada imamlığı yaptığı, Ali Sami Yıldırım'ın ise Rusya imamlığını yürüttüğü belirtildi.

Savcılık sorguları ardından tutuklanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheliler "Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 



Öksüz, en son 19 Temmuz'da saat 03.00 sıralarında TEM Otoyolu Akyazı gişelerinden geçerken görüntülendi. Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz "SIR" plakalı aracına Akyazı'da kayınpederinin evinin garajına bıraktıktan sonra kayıplara karışmıştı. Öksüz'ün "SIR" plakalı aracı da garajdan emniyete çekilmiş ve inceleme yapılmıştı.