Gündem
24 Mar 2022 18:53 Son Güncelleme: 24 Mar 2022 19:09

Hatay’da EXPO buluşması

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş Ankara ve İstanbul’dan gelen gazetecilerle basın toplantısında bir araya gelerek açılışı 1 Nisan’da yapılacak olan EXPO 2021 öncesinde bilgiler verdi.

UNESCO Gastronomi Evi’nde gerçekleşen buluşmada Başkan Savaş, Expo’nun yanı sıra Hatay’ın tarihi, kültürü, ipekçiliği, HBB’nin kadın istihdamına verdiği önem ve Hatay’ın gastronomisi gibi birçok konuda açıklamalar yaptı.

Basın mensuplarına Hatay’ın tarihini anlatan Savaş, Expo’nun Hatay halkının ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek, “Şehrin tanınırlığı artsın esnafımız, ticaret yapan insanımız ve turizmcilerimiz 11 yıllık bölgesel bir sıkıntıdan sonra biraz rahat etsin diye bu organizasyonu yapıyoruz. Expo alanları bundan sonraki süreçte Hatay var oldukça yaşayacak. Yani oradan bir şey söküp götürmeyeceğiz. Tüm yapılar artık Hatay’ın. Expo, 6 aylık ama oradaki kazancımız yüz yıllarca sürecek. Expo, her yaştan insanın gidip zaman geçireceği ve kendi ilgi alanına göre etkinlik bulabileceği bir yer” değerlendirmesi yaptı.