Gündem
18 Mayıs 2023 23:36 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2023 10:54

Hasip Kaplan'dan Kılıçdaroğlu'na uyarı: Kürtleri kızdırmayın

Son zamanlarda Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sinan Oğan ile görüşme gerçekleştireceği, ve Oğan'a bakanlık vereceği yönündeki iddialar güçlendi. HDP'li Hasip Kaplan, durum karşısında bir paylaşım yaparak "Kürtleri kızdırmayın, küstürmeyin. Yanlış yapmayın" dedi.

Türkiye, geçtiğimiz Pazar günü 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitti. İlk turda hiçbir adayın 50+1 oy oranına ulaşamamasından dolayı seçim 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tura kaldı. Seçime damga vuran isimlerden birisi ise ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan oldu. Seçimden %5.17 oy ile çıkan Sinan Oğan, seçimi ikinci tura taşıyan isim oldu. Bununla birlikte Oğan’ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceği merak konusu olmaya başladı.

Öte yandan bugün bir canlı yayına katılan Ümit Özdağ, yarın Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı. Bununla birlikte dün Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı videoda, “milliyetçi” söylemler de Sinan Oğan’ın, Kılıçdaroğlu’na destek vereceği yönündeki iddiaları tekrar gündeme getirdi.

HDP’li Hasip Kaplan, söz konusu gelişmeler karşısında Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Kaplan, “Sinan Oğan şişirilmiş bir balondur. İçi boştur, ona oy verenler arkasında yok. Kılıçdaroğlu, bunu iyi değerlendirmeli. Kürt halkını kızdırmayın, küstürmeyin. Yanlış yapmayın!” ve “Kurtlarla dans, Kürtlerle dansa benzemez” dedi. Kaplan’ın paylaşımına kısa sürede yüzlerce tepki geldi.