Gündem
23 Haz 2014 17:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

Hasip Kaplan'dan bomba iddia!

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çıkaracakları adayın ikinci tura kalacağını öne sürerek...

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çıkaracakları adayın ikinci tura kalacağını öne sürerek, "Diğer partilerin birinci turda bile boykot eğilimlerini duyuyoruz. Sandığa gitmeyerek, pasif duruş sergileyeceklerine dair bilgiler alıyoruz" dedi.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Soma'daki maden  işçileri, taşeron işçilik ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını içeren  "torba kanun" tasarısını TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir haftadır gece geç  saatlere kadar görüştüklerini ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Bu çalışmanın angarya olduğunu ifade eden Kaplan, "Anayasa'ya aykırı,  insan haklarına aykırı. Anayasa'nın yasakladığı angarya Meclis'te uygulanıyor"  dedi.

Kaplan G-20 zirvesi için harcanacak paranın Kamu İhale Kanunu  kapsamından çıkarılması ve görevden alınan memurların davayla görevlerine  iadesine ilişkin kararların 2 yıl uygulanmayacağına ilişkin hükümlerin hukuka,  vicdana aykırı olduğunu savunarak, "Bunları dayatıp torbaya koyacaksanız biz  yokuz" diye konuştu.

Görüşmelerin komisyonda bu hafta bitmeyeceğini ifade eden Kaplan,  "Torbaya en azından 40-50 önerge daha bekliyoruz. Hükümet bu kafayla devam  ederse, söz veriyoruz Ramazan Bayramı'na kadar sizi çalıştıracağız. Bize angarya  uygularsanız, bumerang gibi iade edeceğiz" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kaplan, HDP'nin cumhurbaşkanı  adayının belirlenmesinde bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine,  kendisinin de yer aldığı temas grubunun birinci tur çalışmaları tamamladığını,  emek örgütleriyle yarın tekrar görüşeceklerini belirtti.

Kaplan, seçimin ikinci tura kalması halinde HDP tabanının seçimi  boykot edeceğine ilişkin yorumlar yapıldığının belirtilmesi üzerine, "Tersini  duyuyoruz. Halkın adayıyla ikinci tura kalacağımızı düşünüyoruz. MHP-CHP'nin  boykotu düşünmesi lazım. Sandığa gitmeyerek, pasif duruş sergileyeceklerine dair  bilgiler alıyoruz" diye konuştu.