Gündem
26 Nis 2014 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Haşim Kılıç'a sert çıktı! Giydiği cübbeden güç alıp ahkam kesenler...

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın dün yaptığı konuşmayı, TSK'nın 27 Nisan 2007'de, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yayınladığı bildiriye benzetti.

İşler, AYM Başkanı'nın yaptığı "gömlek benzetmesine de yanıt vererek, "Gömlek değiştirmek metaforu değişimi ve gelişimi ifade eden olumlu bir benzetmedir. Ne varki milletten değil giydiği cübbeden aldığı güçle ahkam kesenlerden böyle bir değişim ve gelişim beklenemez" dedi.

AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasına tepkisini Twitter üzerinden paylaşan Başbakan Yardımcısı İşler, "Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın suçlayıcı üslup ve siyasi polemiklerle dolu konuşması yüksek yargı mensubuna yakışmamış ve şık olmamıştır" ifadesini kullandı.

İşler şöyle devam etti;  

"SİYASET YAPMAK İSTEYEN, CÜBBESİNİ ÇIKARIR..."

"AYM Başkanı'nın Türk misafirperverliğine ve nezaket kurallarına aykırı konuşmasını yüce milletimizin takdirlerine bırakıyorum. Bazı makamlarda oturanlar siyaset yapamaz,hakimler kararlarıyla konuşur,siyaset yapmak isteyenlerin önce cübbelerini çıkarmaları gerekir."

"JÜRİSTOKRASİYE İZİN VERMEYİZ"

Millet iradesinin ve TBMM'nin üzerinde hiçbir güç olamayacağını vurgulayan İşler, "Başka vesayetlere izin vermediğimiz gibi,jüristokrasiye de izin vermeyiz. Millet iradesini hiçe sayan 27 Nisan'ın apoletli bildirisine karşı durduğumuz gibi 25 Nisan'ın cübbeli bildirisine de karşı çıktık"

İŞLER, "GÖMLEK" METAFORUNA AÇIKLIKLIK GETİRDİ
AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasında kullandığı gömlek metaforuna da açıklık getiren Başbakan Yardımcısı İşler, şu ifadeyi kullandı;
"Gömlek değiştirmek metaforu değişimi ve gelişimi ifade eden olumlu bir benzetmedir. Ne var ki milletten değil giydiği cübbeden aldığı güçle ahkam kesenlerden böyle bir değişim ve gelişim beklenemez. 30 Mart seçim sonuçlarını okuyamayan konuşma AYM Başkanının eski Türkiye'nin labirentlerinde hapsolduğunun göstergesidir. AYM Başkanlarının parti liderlerinin kararı ile cumhurbaşkanı oldukları dönemlerin geçmişte kaldığının bilinmesi gerekmektedir."

KILIÇ NE DEMİŞTİ?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'yi kurduktan hemen sonra yaptığı açıklamada "Milli Görüş gömleğini çıkardık. Geçmişi unutun, yeni bir partiyiz" sözlerine atıfta bulunan Haşim Kılıç "Bizler, adil olmayı kutsal bir görev kabul eden bir medeniyetin mensupları olarak, gücün ve şartların etkisiyle gömlek değiştiren bir karakterin sahibi olamayız" dedi.