Gündem
21 Eki 2013 18:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

HASAN YILMAER İÇİN SON GÖREV!

Hasan Yılmaer'in cenazesine Aydın Doğan olmak üzere medya dünyasından da çok sayıda isim katıldı

84 yaşında yaşamını yitiren Gazeteci Hasan Yılmaer'in cenaze namazı Levent Afet Yolal Camisi'nde kılındı. Öğle namazının ardından gerçekleşen cenaze törenine iş, spor ve medya dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Hasan Yılmaer'in eşi Naime, oğulları Esat ve Galip Yılmaer taziyeleri kabul etti.

FİKRET ORMAN VE ALİ ŞEN DE CENAZEDEYDİ

Cenazeye Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Şen ile Eski Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay katılarak Yılmaer ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Kendisinin de yakın bir zamanda babasının kaybettiğini hatırlatan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Allah ölümün de sıralısını nasip etsin" dedi. Hasan Yılmaer'in büyük bir Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Ali Şen de " Fenerbahçe'de olan her şeyi takip ederdi, tüzüğü, hizmetleri her şeyi takip ederdi. Çok büyük bir Fenerbahçeyliydi" dedi.

GAZETECİLERDEN YOĞUN KATILIM

Hasan Yılmaer'in cenazesine başta Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan olmak üzere medya dünyasından da çok sayıda isim katıldı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Gazeteciler Oktay Ekşi, Yalçın Bayer, Pınar Türenç, Atilla Gökçe ve Faik Gürses gibi isimler törende hazır bulundu.

AYDIN DOĞAN: ÇOK YETENEKLİ, ÇOK DÜRÜST, İDEALİST BİR GAZETECİYDİ

Hasan Yılmaer'in yakın bir dostu olduğu söyleyen Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ,"82 yılında Milliyet Gazetesi'nde haber müdürlüğü yaptı. Bir süre sonra Hürriyet Gazetesi'ne gitti. Ben kendisine espiri yaptım. 'Seni yakalamak için Hürriyet'i satın aldım' dedim. Çok yetenekli, çok dürüst, idealist bir gazeteciydi" dedi.

"MESLEĞE KATKILARI HATIRLANACAK"

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da Yılmaer için " Haberciliğin bu meslekte ayırıcı özellik, rekabet açısından ayırıcı özellik haline gelmesi konusunda büyük katkılar sağladı. Bana olan katkıları açısından değil mesleğe yaptığı katkıları açısından her zaman rahmetle anılması gereken biridir "diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Gazeteci Oktay Ekşi de Hasan Yılmaer'in yaşamını çalışan gazeteci olarak geçiren meslektaşlarına kazandırdıklarıyla hatırlanacağını söyledi.

"5N1K'Yİ 40 ÇIKARIRDI"

Atilla Gökçe de Yılmaer için "Haberle ilgili 5N1K soruları var bilirsiniz. O soruların sayısını 40'a çıkararak, haberi koyan bir genel yayın yönetmeniydi " dedi.

FAİK GÜRSES'İN HOCASI

Mesleğe Hasan Yılmaer'in yanında başladığını söyleyen DHA Spor Müdürü Faik Gürses de "Bana kalem verdi. Bugünlere kadar getirdi. Hasan Ağabeyi öyle bir dakikada anlatılacak insan değildi" şeklinde konuştu.

KIVANÇ ANLATTI

Duayen televizyoncu Halit Kıvanç da cenazeye katılan isimler arasında yer aldı. Kıvanç, "4 yaş büyüktüm ondan. Abi olacaktım ama Türkiye'nin en büyük gazetelerinde ideal bir gazeteciydi. Çok insan yetiştirdi. Gülerek eleştirirdi. Dürüst bir insandı" diye konuştu.

MARMARİS'TE TOPRAĞA VERİLECEK

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de cenaze törenine katıldı. Yılmaer için cenaze namazı kılındı, helallik alınıp, dualar edildi. Yılmaer'in cenazesi toprağa verilmek üzere Marmaris'e götürüldü.