Gündem
01 Oca 2016 14:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Hasan Karakaya son yolculuğuna uğurlandı

Hasan Karakaya için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında kalp krizi sonucu 58 yaşında yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya için Fatih Camisi'nde tören düzenlendi.

Karakaya'nın cenazesi, çalıştığı Yeni Akit gazetesindeki törenin ardından Fatih Camisi'ne getirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da camiye gelerek, Karakaya'nın ailesine taziyelerini sundu.

Erdoğan ve Davutoğlu, cuma namazının ardından Karakaya için kılınan cenaze namazında saf tuttu. Erdoğan ve Davutoğlu, Karakaya'nın tabutuna cenaze aracına kadar omuz verdi.



Cami girişinde basın mensuplarına açıklama yapan Davutoğlu, "Çok cesur ve etkin bir kalemimizi, Hasan Karakaya'yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kendisini uzun yıllardır tanırız, biliriz. En zor şartlarda, en zor zamanlarda hiç tereddüt etmeden düşündüğünü, inandığını cesurca haykıran bir kalemdi. O zor zamanlarda, herkesin sustuğu dönemlerde dahi hiçbir zaman, hiçbir zorluk ve baskı karşısında eğilmeden, bükülmeden kalemini hiçbir şekilde herhangi bir ürkeklik içinde kullanmadan cesurca yayın çizgisini sürdürdü" ifadelerini kullandı.



Karakaya'ya Allah'tan rahmet dileyen Davutoğlu, yakınlarına da taziyelerini sunarak, şöyle devam etti:
"Kişiler yaşadıkları gibi vefat ederler. Çok güzel bir hayat geçirdi. Son nefesinde de Hazreti Peygamber'in huzurunda son namazını eda ederek, bu ilahi yolculuğa, Hakk'a rahmete yürüdü. Allah cennete kavuştursun diyorum. Basın camiasına da tekrar taziyelerimi iletiyorum. Yeni bir yıla böyle bir üzüntülü haberle girdik. Ama inşallah önümüzdeki bir yılın ülkemiz, insanlık için hayırlı olmasını, gönül coğrafyamızın hayırlı olmasını diliyorum. Basın camiamızın da hep güzel haberler vermesini temenni ediyorum. Hayırlı cumalar, hayırlı yıllar diliyorum."

Hasan Karakaya'nın cenazesi toprağa verilmek üzere Edirnekapı Mezarlığı'na götürüldü.