Gündem
17 Şub 2015 17:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Hasan Cemal'in Kürdistan Günlükleri PKK'lılara yasak!

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki PKK’li tutuklular, cezaevi idaresinin keyfi biçimde bazı kitapları kendilerine vermediğini savundu.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki PKK’li tutuklular, cezaevi idaresinin keyfi biçimde Abdullah Öcalan’ın kaleme aldığı kitapların ve Hasan Cemal’in “Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri” isimli kitabının kendilerine verilmediği açıkladılar.

Evrensel gazetesinin haberine göre, konuya ilişkin bir mektup yazan PKK’li tutuklular, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutuklulara gelen kitapların cezaevi idaresi tarafından keyfi biçimde kendilerine verilmediğini iddia etti.
 
Yasal, hakkında toplatma kararı verilmemiş yayınların ve kitapların idare tarafından “yasak” denilerek kendilerine ulaştırılmadığını belirten PKK’li tutuklular, kitapların verilmemesine ilişkin idarenin yaptığı açıklamada “Her ne kadar toplatma kararı olmasa da verilmeyecektir” ifadelerine yer verildiğini dile  getirdiler.  Abdullah Öcalan’ın İmralı’dayken kaleme aldığı savunmalardan oluşan “Abdullah Öcalan Sosyal Bilimler Akademisi” yayınlarının da kendilerine verilmediğini belirten tutuklular, Hasan Cemal’in Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri kitabının da cezaevi müdürü tarafından yasaklandığını dile getirdiler.

Cezaevi yönetiminin bu tür keyfi uygulamalarla siyasi tutukluları provoke etmek istediğini belirten PKK’li tutuklular, kamuoyuna cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı duyarlılık çağrısı yaptı.