Gündem
24 Şub 2016 13:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari'ye ‘terör’ soruşturması

Gazeteci Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari'ye, ‘terör örgütü propagandası yapmak’,‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ile ‘suç ve suçluyu övme’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Gazeteci Hasan Cemal’in ‘Delila Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri’, ‘Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri’ isimli kitapları ile Tuğçe Tatari'nin ‘Anneanne, Ben Aslında Diyarbakır'da Değildim’ isimli kitaplarının ‘terör örgütünün şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini överek teşvik edecek şekilde propagandasının yapıldığı, halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiği, suç ve suçlunun övüldüğü’ ileri sürülerek toplatılmasına karar verilmişti. Karara itiraz edilmiş ve itirazı değerlendiren Gaziantep 1. Sulh Ceza Hâkimliği, 24 Aralık 2015 tarihli kararında, üç kitap açısından 'Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulundukları an ve aşama itibariyle dağıtımlarının yapılmasının' ve 'satışa sunulmalarının yasaklanmasına' karar vermişti.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İFADE VERECEKLER
Sabah gazetesinin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazarlar ve kitapları basan matbaa yetkilileri hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ile ‘suç ve suçluyu övme’ iddiası kapsamında soruşturma başlattı.

Cemal ve Tatari'nin ilerleyen günlerde Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı'nca ifadeye davet edilmesi bekleniyor.