Gündem
14 Ara 2011 11:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

HASAN CEMAL O YAZIYI NEDEN YAZDIĞINI AÇIKLADI!

Hasan Cemal, “Emrin Olur Sayın Başbakan” yazısını neden yazdığını Tarık Toros'a açıkladı.


Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal, geçen ay kaleme aldığı “Emrin Olur Sayın Başbakan” yazısı ile büyük ses getirmişti. Hasan Cemal, bu yazıyı neden yazdığını Kanaltürk’te yayımlanan Tarık Toros’la Merkez Siyaset programında açıkladı.


Başbakan’ın kendisini ilk kez, Ankara’da medya patronları ve yöneticileri ile yaptığı toplantıda eleştirdiğini belirten Hasan Cemal, bundan çok rahatsız olduğunu, hatta Başbakan’a kırıldığını anlattı. Eleştirilerin Başbakan’ın bir yurt dışı seyahatinde uçakta gazetecilerle sohbette tekrar gündeme gelmesi üzerine “Emrin Olur Sayın Başbakan” yazısını kaleme aldığını belirten Hasan Cemal, o dönem iki hafta izin kullanmasının farklı yorumlanmamasını, bunun önceden planlanmış bir tatil olduğunu belirtti.


Hasan Cemal, Başbakan’la polemiğini Kanaltürk’te şöyle anlattı:


İLK KIRILMA BAŞBAKANLIK’TAKİ TOPLANTI


“Benim ilk eleştirilerim, Başbakan’ın Ankara’da Başbakanlık’ta medya patronları ve yöneticileriyle yaptığı toplantı ile başladı. O toplantının kendisini ben bir talihsizlik olarak gördüm. Yani, Başbakan’ın bütün medya patron ve yöneticilerini bir araya getirip konuşmasında, amiyane deyişle bir yamukluk vardı.


İkinci olarak; içeride konuşulanlara baktığımızda, orada da bir tatsızlık vardı. Devlete hizmet arz eden bir basın, medya görüntüsü çıktı. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde medya devlete hizmet arz etmez. Devleti yönetenler vardır, medya işini yapanlar vardır. Demokrasi içinde herkes kendi işini yapar, kendi işine bakar.


BENİ YASEMİN ÇONGAR SAVUNDU


Üçüncü bir noktada da şu; Benimle ilgili olarak adım zikredilmeden bir soru soruldu Sayın Başbakan’a… Ve Sayın Başbakan’ın oradaki bazı ifadeleri beni çok rahatsız etti. Bir yerde de kırdı. Neyse ki o toplantıda bir kişi söz aldı. O da Yasemin Çongar. Taraf’ın yöneticisi olarak katılıyordu. Hem Başbakanı sözlerinden dolayı eleştirdi, hem de beni savundu. Beni ‘Emrin Olur Sayın Başbakan’ yazısını kaleme alma noktasına getiren buydu.


AYNI KİŞİ, UÇAKTA DA SORDU


Bu toplantıda benimle ilgili soruyu soran aynı meslekdaşımız Başbakan’la yurt dışına giderken, benim de aralarında bulunduğum bazı gazetecileri kastederek uçakta ‘KCK’yı savunan gazeteciler’ diye bir soru yöneltti Sayın Başbakan’a… Bunun üzerine Başbakan orada, ‘KCK’yı savunanlar görüşlerini gözden geçirsinler’ deyince, bu yazıyı yazdım.


İZNİM PLANLIYDI
Ben o günlerde izne ayrılmıştım. İzne ayrılmamla Başbakan’ın söylediklerinin hiç ilgisi yok. Önceden planlanmış bir izne çıktım, geldikten hemen sonra da bu yazıyı yazdım. Aşağı yukarı 12 gün falan tatil yaptım, döndüm. Bunun Başbakan’la hiçbir ilgisi yok.”